Projekt modulárních hodinek Blocks končí

Projekt modulárních hodinek Blocks končí
2019-08-17T16:30:26+02:00
• 17. 8. 2019

Možná si ještě pamatujete projekt ARA, který měl za cíl vytvořit modulární smartphone. K oznámení došlo v roce 2013, ale nakonec o tři roky později došlo k ukončení. V roce 2014 vznikl projekt Blocks, který se zaměřoval na modulární hodinky. O rok později došlo ke spuštění kampaně na Kickstarter a o další rok později se spustily předobjevnávky. V roce 2018 jsme se navíc dočkali projektu OpenWatch, za kterým stáli tvůrci Blocks. Nyní to ale vypadá, že se nikdy nedočkáme konečného produktu.

Blocks končí

Hlavní rozdíl mezi projekty ARA a Blocks je v zázemí. Zatímco první zmíněný byl přímo z dílny Motoroly a následně Googlu, druhý se musel spoléhat na investory a zejména na mikro investory, tedy uživatele. Majitelé Blocks oznámili skrze soukromý příspěvek na Kickstarter, že projekt končí. Ten je dostupná jen pro ty, co si předobjednali nebo investovali do projektu jako takového.

Do projektu investovali peníze 5 063 lidí, přičemž se podařilo vybrat 1,6 milionu dolarů. Původní cíl byl stanoven na 250 000 dolarů, takže výsledná částka se dala považovat za úspěch. Skrze soukromý příspěvek ale došlo k oznámení, že došlo na vyčerpání peněz. Jinak řečeno, nejsou prostředky na dokončení.

Je evidentní, že vytvořit modulární chytré hodinky není nijak levná záležitost, zejména vývoj a následná výroba. Navíc se jednalo o jediný projekt svého druhu, z kterého si mohou vzít ostatní ponaučení. Je tak docela možné, že se nikdy nedočkáme chytrých hodinek, které budou mít výměnné moduly.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat