Dotekomanie.cz

HTC Wildfire X oficiálně, míří do nižší třídy

HTC Wildfire X

Nějakou dobu se spekulovalo, že by tchajvanský výrobce mohl vrátit na trh mobily HTC Wildfire. Dnes jsme se v podstatě dočkali a světlo světa spatřil mobil HTC Wildfire X. Písmeno X by ještě před nějakou dobou mohlo naznačovat, že se bude jednat o extra vylepšený mobil, ale není tomu tak. HTC Wildfire X je v podstatě novinka zapadající do nižší třídy.

HTC Wildfire X

Jak již bylo řečeno, HTC Wildfire X míří do nižší kategorie mobilu, takže lze očekávat poměrně slabé specifikace. Kupříkladu displej nabízí jen HD+ rozlišení na úhlopříčce 6,2 palců. HTC u této novinky zvolilo výřez v displeji. O výkon se stará procesor Helio P22 od společnosti Mediatek, přičemž jsou zde k dispozici dvě verze. Slabší nabízí 3 GB operační paměti a 32GB úložiště, vybavenější má pak 4 GB RAM a 128GB úložiště.

Svým designem připomíná dříve představený model HTC Desire 19+, což je vidět například na zadní straně. Hned vedle čtečky otisků prstů se nachází trojice foťáků. Hlavní senzor má 12 MPx, sekundární pak 8 MPx s možností dvojnásobného přiblížení. Třetí je zde spíše do počtu a má sloužit na dodatečné efekty jako třeba bokeh (rozmazání pozadí za foceným objektem).

O energii se zde stará baterie s kapacitou 3300 mAh. O nabíjení se postará USB C kabel, přičemž zde také najdeme konektor pro sluchátka. HTC Wildfire X nijak nevybočuje z řady a pokud bude chtít HTC uspět s touto novinkou, bude muset zvolit agresivnější strategii.

Specifikace

Základní model HTC Wildfire X s 32GB úložištěm si vysloužil na indickém trhu cenu 10 999 indických rupií, což je v přepočtu přibližně 3 600 Kč. Vybavenější model pak přijde v přepočtu na 4 600 Kč. Nyní si musíme počkat, jestli se společnost rozhodne uvést tento model i na dalších trzích, případně jestli zamíří do Česka.

Zdroj: twitter.com

Exit mobile version