HTC přestalo prodávat mobily ve Velké Británii

HTC přestalo prodávat mobily ve Velké Británii
2019-08-06T08:30:33+02:00
• 6. 8. 2019

Zdroj: AndroidCommunity

1

HTC má celkem nejistou budoucnost. Zatímco co jiné firmy zaplavují trh nejrůznějšími modely a snaží se udržet na trhu, tak tchajvanská společnost spíše stagnuje, aspoň tedy v oblasti mobilních telefonů. Sice HTC chystá celkem 4 nové modely Wildfire, ale zatím to nevypadá na velký návrat. Nyní ale společnost musela zastavit prodeje smartphonů ve Velké Británii, což nebude mít příliš dobrý dopad na aktuální finanční výsledky.

HTC a patenty

V roce 2012 došlo k ukončení sporu mezi společnosti HTC a Ipcom, kde šlo o patenty spojené s bezdrátovou technologií využívanou pro auta a mobilní telefony. HTC následně mělo udělat změny u svých zařízení a mohlo prodávat jen mobilní telefony, které byly upraveny.

Ipcom se následně zaměřilo na zařízení HTC a dospělo ke zjištění, že tchajvanská společnost nečinila potřebné změny, což povede k dalším sporům. Aktuálním dopadem je například fakt, že HTC pozastavilo prodej svých mobilní telefonů na území Velké Británie. Nejenže online obchod uvádí, že všechny mobily nejsou dostupné, ale ani mobilní operátoři momentálně neprodávají HTC smartphony.

V tuto chvíli existuje ve Velké Británii jediný obchod, kde je ještě možné zakoupit HTC mobil, tím je Amazon. Aktuální situace nemá dopad na VR divizi společnosti HTC, což je jen dobře. Právě zařízení pro virtuální realitu se těší zájmu, přičemž to vypadá, že právě VR zachraňuje celou společnost před úplným pádem na dno.

Jiné země nejsou zasaženy, ale otázka je, jestli Ipcom nerozšíří své požadavky na celou Evropu. Není to příliš pravděpodobné, ale i tak pozastavení prodeje ve Velké Británii je dostatečná rána pro HTC.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 6. 8. 2019, 11:27

HTC R.I.P Ten to má spočítané škoda no ale co už.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat