Dotekomanie.cz

Face ID v letošním iPhone 11 údajně nabídne lepší pozorovací úhly

Face ID

Foto: phonearena.com

Jeden z hlavních problému současné technologie pro rozpoznávání obličeje, tedy Face ID uvnitř iPhonu, je ten, že se uživatel musí neustále dívat přímo do telefonu, aby svůj iPhone či iPad odemknul. 

Face ID nabídne lepší pozorovací úhly

Jedná se pochopitelně o bezpečnostní proces, díky kterému se technologie snaží ujistit, že je telefon používán skutečně správnou osobou, nikoliv cizí. Ve srovnání s čtečkou otisků prstů je tak Face ID mnohonásobně bezpečnější. 

Podle nejnovějších informací se ale nyní zdá, že letošní iPhone 11 bude vybaven vylepšeným Face ID. A právě díky tomuto vylepšení by zařízení mělo být schopno rozpoznat obličej uživatele z ostřejších úhlů. To v praxi znamená, že senzory budou schopny detekovat tvář uživatele i bez toho, aniž by byl telefon umístěn přímo naproti obličeje. 

Nutno podotknout, že tuto informaci neslyšíme poprvé. Již v minulosti o této novince hovořil velice zkušený a známý analytik Ming-Chi Kuo. Další zajímavou zprávou je, že i přes toto vylepšení bychom se u letošních modelů mohli dočkat kombinace Face ID a Touch ID v displeji. 

Zdroj: ubergizmo.com

Exit mobile version