Celosvětové prodeje mobilních telefonů opět poklesly

Celosvětové prodeje mobilních telefonů opět poklesly
2019-08-29T15:00:21+02:00
• 29. 8. 2019

Zdroj: Neowin

O tom, že trh s mobilními telefony skomírá, jsme vás již v minulosti informovali několikrát. Nyní ale přinášíme další zprávu s aktualizovanými statistikami. Pojďme se tedy společně podívat na to, jak se prodejům chytrých telefonů aktuálně daří. 

Prodeje stále klesají

V meziročním měřítku se zdá pokles 1,7 % zanedbatelný. Ovšem opak je pravdou, neboť výrobci se musí neustále vypořádat s klesajícími tržbami. Za poslední období prodeje chytrých telefonů klesly z 374 na 368 mil. kusů. 

Z pěti největších trhů rostly pouze Čína a Brazílie. Nalijme si ale sklenku čistého vína a přiznejme si, že nárůst o 0,5 % není žádné terno. Zajímavé je ale tvrzení analytické společnosti Gartner, která uvedla, že část čínského růstu může být způsobena tím, že výrobci hledají přemístění starých vlajkových modelů, aby udělali volnou cestu 5G telefonů. Nutno podotknout, že jakmile operátoři pokryjí většinu část území 5G signálem, prodeje opět narostou. 

Na trhu číslo dvě, tedy v Indii, došlo k meziročnímu poklesu o 2,3 %. Důvod je takový, že zákazníci přestali přecházet z hloupých telefonů na chytré, respektive proces přechodu se zpomalil. Gartner tak předpokládá, že do konce letošního roku bude proces ještě zpomalovat. 

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat