Dotekomanie.cz

Xiaomi Mi A3 oficiálně, levnější mobil s čistým Androidem

Xiaomi Mi A3

Společnost Xiaomi se zapojila do programu Android One se svými modely Xiaomi Mi A. Většinou se jedná o smartphony vycházející z jiných modelů, jen nabízejí čistý systém od Googlu. Ani letos se nekoná výjimka a společnost vzala dříve představený smartphone. Tentokrát jsme se dočkali Xiaomi Mi A3, což je vlastně jen lehce upravený model Xiaomi CC 9e.

Xiaomi Mi A3

V podstatě se jedná na první pohled o identické smartphony, ale v případě Xiaomi Mi A3 se nabízí zcela čistý Android, který bude dostávat pravidelné bezpečnostní aktualizace, přičemž lze očekávat, že dostane ještě Androdi Q a R. Oproti modelu CC 9e zde najdeme ještě jeden nepatrný rozdíl, který ale potěší některé zájemce. Xiaomi Mi A3 nabízí navíc možnost rozšíření úložiště o microSD kartu.

Co se týče základních specifikací, tak se nabízí jen HD+ displej, ale k dispozici je poměrně výkonný procesor Snapdragon 665 a baterie s kapacitou lehce přesahující hodnotu 4000 mAh. Toto spojení může nabídnout na druhou stranu poměrně slušnou výdrž na jedno nabití.

K dispozici budou jen dvě verze lišící se úložištěm. Základní má 64 GB, vybavenější pak nabízí dvojnásobek. V oblasti fotografií se zřejmě budou nabízet dobré výsledky, jelikož na zadní straně najdeme hlavní 48MPx snímač a také 8MPx pro širokoúhlé snímky. Co se týče zabezpečení, nabízí se čtečka otisků prstů přímo v displeji.

Specifikace Xiaomi Mi A3

Oficiální cena pro Evropu byla stanovena pro základní model na 250 eur, což je v přepočtu přibližně 6 400 Kč. Vybavenější verze pak přijde na cca 7 200 Kč. Je nutné upozornit, že ani letos jsme se nedočkali NFC technologie, takže můžete zapomenout na placení mobilem v obchodech.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version