iPhone 2020 nabídne podporu 5G sítí a čtyři modely

iPhone 2020 nabídne podporu 5G sítí a čtyři modely
2019-07-11T15:00:52+02:00
• 11. 7. 2019
2

Už zbývá jen pár měsíců do představení nových letošních modelů s logem nakousnutého jablka. Je tedy logické, že se o iPhonu 11 (zatím neoficiální název) začíná objevovat čím dál tím více informací. Tentokrát se ale zaměříme na iPhone 2020. Pojďme se tedy podívat, jaká další zpráva se na internetu objevila. 

Podle analytických společností se v průběhu příštího roku dočkáme čtyř iPhonů, přičemž minimálně tři modely nabídnou podporu technologie 5G. Ačkoliv 5G sítě ještě nejsou pořádně rozšířené, dnešní telefony tuto technologii již dávno podporují. Je tedy zajímavé, že Apple s 5G podporou dorazí až v průběhu příštího roku. 

iPhone 2020 aneb OLED displej pro každou velikost ruky

Stále není jasné, zda se letošní iPhone XR dočká vysoce kvalitního OLED panelu či nadále zůstane u LCD technologie. Na druhou stranu, v průběhu příštího roku budou OLED displeji vybaveny minimálně tři telefony od Applu. 

S největší pravděpodobností se budou úhlopříčky panelů pohybovat od 5,4, po 6,1 až do 6,7 palců. Určitě stojí za to zdůraznit, že Apple letos neplánuje představit iPhone s radikální změnou v designu. Naopak příští rok bychom se mohli dočkat telefonů bez výřezu v displeji. 

Dále bychom se měli dočkat fotoaparátu Time of Flight, který bude k dispozici minimálně ve dvou modelech. Kromě toho Apple zapracuje na své technologii TrueDepth, jež by měla být v rámci iPhonu 2020 vyspělejší. To znamená, že v praxi bude lépe pracovat s AR a VR. 

Cenově výhodnější model pro navýšení poptávky

Není žádným tajemstvím, že světová prodejní čísla společnosti Apple pomalu a jistě klesají. To je mimo jiné hlavní důvod, proč se Apple rozhodl přestat chlubit přesnými čísly veřejnosti. Místo toho se společnost zaměřila na příjmy a zisky. Poptávka je ale stále důležitá, což si Apple moc dobře uvědomuje. Proto bychom se v průběhu příštího roku měli dočkat levnějšího modelu, čímž by se Apple měl pohybovat na 195 mil. prodaných telefonů. 

Zatímco výše zmíněné tři high-endové modely by měly sloužit k udržení vysoké marže, čtvrtý iPhone se postará o větší příjem dodávek. Tento kousek bude pochopitelně cílit hlavně na rozvíjející se trhy.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

5G pristi rok?
Trosku trapas ne?
Otisk prstu v displeji , sirokouhlac bude? I tak , je to o rok pozadu.

Martin Jeřábek

VIP 11. 7. 2019, 16:15

Hezké ale výřez příští rok se teprve zmenší a další rok zmizne i s FaceID. Viz gsmarena.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat