Spotify a společné poslouchání hudby se začíná objevovat aktualizováno

Spotify a společné poslouchání hudby se začíná objevovat [aktualizováno]
2019-08-02T16:45:23+02:00
• 2. 8. 2019

Aktualizováno 2. 8.

Jane Manchun Wong (@wongmjane) v červnu tohoto roku informovala, že Spotify připravuje možnost poslouchání a ovládání hudby mezi přáteli. Společnost zatím neinformovala o této novince, ale již se objevila u některých uživatelů. Skrze nastavení a připojení k zařízení pro odesílání hudby se některým uživatelům objevuje nová možnost – propojení s přáteli.

Jak je vidět, nejedná se o tu samou podobu, jaká byla odhalena před dvěma měsíci. Spotify zřejmě nenabídne možnost sdílení odkazu, takže funkce bude závislá od skenování speciálního obrázku. Buď se jedná o test, nebo jednoduše Spotify chce nabídnout tuto funkci jen těm, co se osobně znají.

Původní článek 1. 6.

Aplikace Spotify nedávno získala poměrně užitečnou funkci, respektive došlo na rozšíření „Sleep Timer“ (časovač vypnutí). Nyní se ukazuje, že se pracuje na další poměrně zajímavé funkci, která by mohla přinést další prvek, který nabídne určitý charakter sociální sítě.

„Sociální“ přehrávání

Jane Manchun Wong (@wongmjane) je známá hlavně díky, tomu, že objevuje nejrůznější funkce uvnitř aplikací. Tentokrát se jí podařilo najít části kódu v aplikaci Spotify pro Android, které se podařilo aktivovat. Objevila se novinka možnosti společného poslouchání a ovládání hudby.

Jedná se o první zmínku, takže zatím nelze říci, jaké zde bude omezení, ale předpokládáme, že funkce bude dostupná pro platící uživatele. Ve své podstatě nasdílíte speciální kód nebo vygenerovanou URL adresu pro sdílení. Tu můžete následně poslat svému známému například, který se připojí.

Následně společně můžete poslouchat a ovládat hudbu, přičemž lze měnit přehrávaný seznam skladeb. Na základní obrazovce uvidíte v dolní části, kolik lidí poslouchá společně. Po kliknutí na tento prvek se objeví seznam připojených lidí společně s vámi. Samozřejmě nechybí možnost opuštění.

Nyní je tedy otázkou, kolik lidí se může takto připojit k jednomu streamu. Zatím není známo, kdy se novinka představí, byť jen beta testerům.

Zdroje: engadget.com, techcrunch.com, twitter.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat