Dotekomanie.cz

Představujeme tmavý mód pro web

V posledním roce jste si mohli všimnout, že mnohé aplikace dostaly tmavý režim, tzv. dark mode. Operační systémy se tomu samozřejmě nevyhnuly a pomalinku se stává z této možnosti přepnutí standard. Naše aplikace pro Android disponuje touto funkcí už hodně dlouho a nyní připravujeme i tmavou verzi iOS aplikace. Náš web byl ale od počátku existence vždy ve světlém provedení, ale to se dnes mění.

Dotekomanie.cz a „dark mode“

V posledních týdnech jsme dokončovali tmavý režim pro web, přičemž jsme se rozhodovali, kdo k němu bude mít přístup. Jestli jen platící uživatelé, nebo jen registrovaní. Nakonec padlo rozhodnutí, že tmavou verzi našeho magazínu Dotekomanie.cz dostanou všichni návštěvníci. Nemusíte se přihlásit, nemusíte nic platit. Jednoduše si vychutnávejte obsah Dotekomanie.cz v tmavém provedení.

Postup aktivace je velmi jednoduchý. Pokud nejste přihlášení na webu, stačí kliknout na počítači na ikonu panáčka. Následně se vám zobrazí dialogové okno s možností přihlášení. Ve spodní části najdete přepínač. Po aktivování tmavého režimu se celý web Dotekomanie.cz ihned přepne do tmavého vzhledu.

V mobilní verzi webu musíte kliknout na menu (tři čáry vpravo nahoře) a následně na ikonu panáčka či profilové fotografie. Zde se nachází taktéž dialogové okno, jako vidíte výše.

Při tvorbě tmavého režimu jsme vycházeli z grafických zásad Material Designu 2.0 od Googlu. Věříme, že tato drobná změna potěší vaše oči zejména v noci, a hlavně na mobilních telefonech, pokud tedy nemáte již aplikaci pro Android, případně pro iOS.

Exit mobile version