Dotekomanie.cz

Apple vydal zcela novou aplikaci iCloud for Windows

Společnost Apple dnes představila zbrusu novou aplikaci, kterou ocení hlavně majitelé počítačů s operačním systémem Windows. Americká společnost s logem nakousnutého jablka si totiž pro tyto uživatele připravila aplikaci iCloud for Windows.

Jedná se o aplikaci, která je navržena tak, aby umožnila Apple uživatelům přistupovat k jejich obsahu (na iCloudu) i na počítačích s Windows 10. Nutno podotknout, že iCloud for Windows disponuje snad všemi prvky. Najdeme zde tak iCloud Drive, iCloud Photos, Mail, Kontakty, Kalendář, Připomínky, Záložky Safari a další. 

Co vše je možné dělat v aplikaci iCloud for Windows?

Nově je možné bezpečně ukládat své fotografie a videa v rámci cloudové služby iCloud. Prostřednictvím iCloud Photos můžete všechny nové fotografie a videa, které budete mít na vašem iPhonu, iPadu či iPodu touch, automaticky stáhnout do svého počítače. Mimo jiné také budete moci nahrát nové fotografie a videa z počítače do svého iOS zařízení. 

Další novinkou jsou sdílená alba. Pomocí těchto alb můžete sdílet fotografie a videa s lidmi, které si libovolně vyberete. Můžete také pozvat své přátele, aby přidali i vlastní fotografie, videa a komentáře. Velkou výhodou je přítomnost iCloud Drive. Díky této funkci můžete jednoduše na svém Windows počítači nahrát dokumenty na iCloud, přičemž dokumenty si budete moci otevřít i na jiném iOS zařízení. 

Novinek je opravdu mnoho. Podle společnosti Microsoft je iCloud Drive poháněn stejnou technologií jako v případě OneDrive Files On-Demand. Uživatelé systému Windows si mohou stáhnout iCloud for Windows přímo z Microsoft Store. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version