Dotekomanie.cz

Android Q Beta bude dostupný na 11 telefonech značky Xiaomi

Americká společnost Google nedávno světu představila svůj zbrusu nový operační systém pod názvem Android Q Beta. Nový systém, respektive beta program již podporuje několik předních výrobců, včetně Huawei, Googlu a OnePlus. Nyní se k těmto velikánům přidává ještě jeden výrobce z Číny. 

Android Q Beta míří do Xiaomi

Čínské Xiaomi oznámilo, že hned 11 chytrých telefonů bude mít možnost připojit se k beta programu operačního systému Android Q. Hned devět z těchto modelů se systému dočká v průběhu čtvrtého čtvrtletí letošního roku, zatímco zbylé dva telefony si na podporu musí počkat do ledna či března příštího roku. 

Zajímavé je, že například Redmi Note 7 a Redmi Note 7 Pro se podpory dočkaly dříve, než většina vlajkových modelů. Nutno ale podotknout, že Androidu Q se tyto dva kousky dočkají až v roce 2020. Zřejmě čas spuštění nijak nesouvisí s tím, že jsou tyto modely na seznamu dříve než vlajkové telefony. 

Xiaomi i nadále ale bude sázet na řady Mi a Mi Mix, které se Androidu Q dočkají v co nejbližším možném termínu. Na konci května jsme si mohli všimnout Redmi K20 Pro, který se již v programu Android Q Beta objevil. 

Seznam podporovaných telefonů:

Čtvrté čtvrtletí 2019:

První čtvrtletí 2020:

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version