Dotekomanie.cz

Realme X je atraktivní novinka střední třídy s výsuvnou kamerou

Značka mobilů Realme není na trhu příliš dlouho a v podstatě si teprve utváří nějaké jméno. Doposud jsme se dočkali levných základních mobilů, ale nyní zde máme novinku v podobě Realme X. Dá se považovat za současný top model této značky, ale z hlediska celého trhu se jedná o velmi atraktivní mobil střední třídy.

Realme X

Smartphone jako takový již nabízí výsuvnou přední kameru, což je vlastně takový novodobý trend některých výrobců. Kupříkladu včera jsme se dočkali podobného stylu u OnePlus 7 Pro. Ani se není čemu divit, jelikož OnePlus a Realme má společné kořeny u společnosti BBK Electronics. Realme X mimo jiné také nabízí čtečku otisků prstů v displeji a zadní 48MPx foťák.

K dispozici bude verze až s 8 GB operační paměti a 128GB úložištěm. O výkon se zde stará Snapdragon 710, takže smartphone zvládne i náročnější aplikace a hry. Displej jako takový má Full HD+ rozlišení a byla použita technologie AMOLED. O dodávku energie se stará baterie s kapacitou 3765 mAh, přičemž nechybí podpora rychlého nabíjení.

Specifikace Realme X

Realme X stojí v základní verzi 1499 juanů, což je v přepočtu přibližně 5 000 Kč. Pokud se novinka dostane na český trh, mohla by se cena pohybovat kolem 6 500 Kč. Samozřejmě je otázka, jestli značka Realme má plány na větší expanzi, případně se jestli si mobil najde svou vlastní cestu do Evropy.

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version