Dotekomanie.cz

Oukitel K9 nabídne více než 7″ displej

Aktuální novinka nesoucí označení K9 je novým lákadlem z dílny společnosti Oukitel a o největší pozornost si údajně říká světově největší displej v segmentu střední třídy. K němu zároveň navíc patří obrovská baterie pro maximální výdrž. Čínský výrobce musel pochopitelně někde i ubrat, takže hardwarová stránka bude patřit spíše k slabšímu průměru, která se odráží v konečné prodejní ceně.

Návrat slova „phablet“

Chloubou se stane 7,12″ displej s rozlišením 2 244 x 1 080 pixelů v poměru stran 19:9. Ve vnitřní části se zabydlel osmijádrový procesor Helio P35 (2,3 GHz) od MediaTeku, 4GB operační paměť RAM a interní úložiště o velikosti 64 GB. Slušnou výdrž zajistí baterie s kapacitou 6 000 mAh, u které Oukitel slibuje 2 až 3 dny výdrže za plného provozu, kolik to bude hodin SoT, není jisté. Dostupný bude i režim adaptivního nabíjení.

Zatímco přední panel zabírá 8megapixelová kamerka, tak z opačné strany jsou nasazeny dva senzory a ten hlavní má 16 MPx (Sony IMX298). Uživatelským prostředím doprovodí systém Android ve verzi 9.0 Pie, který bude mít úpravu od výrobce. Pro případné zájemce z Česka je potěšitelnou zprávou podpora všech LTE pásem (1, 3, 7, 8, 20) u nás. Doporučená prodejní cena začíná na částce 249,99 dolarů (tj. cca 5 739 Kč).

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version