Dotekomanie.cz

Instagram chystá přepracovanou kartu Explore

Instagram

Jedna z nejrychleji rostoucích sociálních sítí světa, tedy Instagram, čím dál tím více tlačí důraz na své vychytávky. Samozřejmě máme na mysli funkce typu Stories, IGTV a Shopping (nakupování). A právě tyto „služby“ se nyní sociální síť snaží protlačit ještě k širšímu publiku. 

Karta Explore (v českém jazyce prozkoumat) se dočká značeného vylepšení. Jedná se samozřejmě o důležitou část aplikace, neboť právě zde může uživatel najít další obsah a další potenciální profily ke sledování. Právě tato karta dozraje nových změn. Instagram totiž kartu přepracuje tak, aby ještě více nabízela relevantní návrhy pro Stories. 

Instagram Stories a písničky

Instagram také zapracoval na dalších částech. Dočasné příběhy již nyní umožňují vložení krátkého úryvku písničky, přičemž jsou dostupné jen z databáze samotné služby. Může se tak stát, že konkrétní skladu nenajdete. Zatím se jednalo v podstatě jen o doprovodnou hudbu, ale brzy se zřejmě dočkáme citelnějšího rozšíření.

Jane Manchun Wong totiž objevila, že Instagram testuje rozšíření vkládání písní, kde jsou dostupné i samotné texty. Stačí tedy zvolit hudbu, následně vybrat konkrétní časový úsek ze skladby a poté jen zvolit vzhled zobrazovaných textů, které se zobrazují přesně podle přehrávaného úseku.

K dispozici bude celkem pět různých vzhledů textů. Kromě této novinky Jane Manchun Wong také uvádí, že v rámci sdílení na Facebook budou nově podporovány i takové příběhy, které jsou doplněny o písničky. Facebook se tak snaží trochu více sjednotit obě služby, což jsou ostatně i všeobecné plány, které má tato sociální síť se všemi svými platformami.

Zdroj: techradar.com

Exit mobile version