Dotekomanie.cz

Google poprvé mění barvu domovské stránky, vše kvůli Velikonocům

velikonoce

Google si často pohrává s domovskou stránkou vyhledávače. Při různých příležitostech nebo významných událostech mění hlavní logo, přičemž někdy zde najdeme jen jiný obrázek, jindy se zde skrývá hra. Letos vůbec poprvé se mění kompletně celá stránka Google.com.

Velikonoce a Google

Když nyní navštívíte domovskou stránku vyhledávače, tak u tlačítka Zkusit štěstí najdete velikonoční vajíčko. Po kliknutí se změní bílá barva na zelenou a do stránky se vysypou nejrůznější symboly Velikonoc, zejména vajíčka, ale najdou se zde zajíčci, bandikut, případně jarní květiny a jiné symboly.

Nejde jen o obrázky. Každý ze symbolů vede na specifickou stránku projektu Google Arts & Culture, kde se dozvíte více informací o jednotlivých tradicích. Všechny články jsou v češtině:

Velikonoční vajíčko se řekne anglicky „easter egg“, ale toto slovní spojení je používáno také ve spojení se skrytou funkcí nebo speciálním nastavením. Google nám proto při této příležitosti poskytl kompletní seznam skrytých příkazů pro Google.com. Můžete si nyní vyzkoušet jednotlivé skryté možnosti hlavní domovské stránky:

Games (hry)

Useful tools (nástroje)

Změna na vyhledávané stránce

Karty

Knowledge panel changes

Sounds (zvuky)

Drobnosti

 

Exit mobile version