Dotekomanie.cz

Spotify podalo stížnost na Apple, prý jej znevýhodňuje

Hudební streamovací služba Spotify se nedávno rozhodla podat stížnost proti konkurenční společnosti Apple. Stížnost byla podána Evropské komisi, a to na základě nekalých praktik služby App Store. 

Apple říká, že Spotify chce veškeré výhody bezplatné aplikace

Na celý incident odpověděl Apple o dva dny později. V tomto případě přišel s velmi zajímavou reakcí, přičemž stížnost označil za „zavádějící rétoriku“ a k tomu dodal, že „Spotify chce veškeré výhody bezplatné aplikace, aniž by bylo bezplatné“.

A slovní přestřelka i nadále pokračovala. Spotify totiž nadále prohlásilo, že „každý monopolista řekne, že ve výsledku neudělal nic špatného“ a že reakce společnosti Apple byla zcela v souladu s očekáváním. 

Vyjádření ze strany Spotify:

„Každý monopolista řekne, že ve výsledku neudělal nic špatného a dělá vše pouze v zájmu konkurentů a spotřebitelů. Takovou reakci jsme tak od společnosti Apple očekávali.“

O co tedy přesně jde? Dle stížnosti ze strany Spotify docházelo v rámci služeb App Store k nekalým praktikám, a to ve smyslu poškozování hospodářské soutěže a spotřebitele. Údajně je tento počin zřejmý v systému iOS, kde jsou uživatelé Spotify bráni jako Apple zákazníci, nikoliv však zákazníci Spotify. A to je jádro celého problému.

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version