Dotekomanie.cz

Sony Xperia 4 má nahradit linii Compact [aktualizováno]

Aktualizováno 20. 3.

Minulý týden se objevilo několik informací o chystaném modelu Xparia 4 od společnosti Sony. Mohli jsme si myslet, že se bude jednat o novou linii v rámci střední třídy, ale jak se nyní ukazuje, pravděpodobně tento model nahradí sérii Compact. Ta se vyznačovala modely nabízející funkce a vlastnosti top modelové řady v kompaktnějším balení. Mobil v menší velikosti a hlavně s nižší úhlopříčkou měl své opodstatnění.

Xperia 4 bude větší než předcházející modely Compact, ale to se bude týkat jen výšky. Šířka mobilu by měla být zachována, konkrétně by měla mít novinka 65mm. V tomto ohledu bude sice následovníkem dřívějších malých top modelů, ale i tak bude úhlopříčka dosahovat 5,7 palců. Zjevně už definitivně odzvonilo malým top modelům. Nyní si musíme počkat na oficiální představení, jestli se tyto informace potvrdí.

Původní článek 12. 3.

Výrobci mobilních telefonů se všelijak snaží schovat někam přední kameru. Máme zde výřezy v displejích, díry nebo výsuvné mechanismy. Některé společnosti zkouší všechny varianty, přičemž Samsung údajně plánuje právě výsuvný mechanismus pro přední kameru, díky čemuž by měl všechny varianty ve svém portfóliu. Pak zde máme ale Sony, které si jde vlastní cestou. Místo hrátek s přední kamerou se soustřeďuje na vcelku netradiční design. U svých nejnovějších smartphonů nabízí displeje s poměrem stran 21:9. Dočkali jsme se tak Xperie 10 a Xperie 10 Plus, přičemž nechybí top model Xperia 1. Nyní se zřejmě chystá další model s označením Xperia 4.

Xperia 4 taktéž s 21:9

V tuto chvíli máme k dispozici první náznaky dalšího smartphonu, jehož displej bude mít poměr stran 21:9. Rozměry by měly být 149,5 x 65 x 9,4 mm, z čehož by se mohlo odhadovat, že kapacita baterie bude vyšší vzhledem ke tloušťce zařízení. Bohužel opak bude pravdou, jelikož se spekulace zmiňují o kapacitě 2800 mAh.

Displej by měl nabídnout 5,7 palců s Full HD+ rozlišením. Jednalo se by se tak z tohoto pohledu o nejmenší model, tedy v porovnání s výše uvedenou sérií Xperia 10. Na druhou stranu by měla Xperia 4 nabídnout lepší výkon, jelikož by mělo dojít na použití procesoru Snapdragon 710. Ten by měl mít k dispozici 4 GB operační paměti. Pro data bude vytyčeno úložiště o velikosti 64 GB.

Xperia 1

Na zadní straně se bude nacházet sestava dvou foťáků a ve výbavě najdeme například konektor pro sluchátka. Více informací nemáme k dispozici, nevíme tak, jestli se nebude nabízet vyšší odolnost vůči vodě a prachu. Navíc se neví, kdy by mohlo Sony představit Xperii 4. Ostatně zatím nemáme k dispozici ani render nebo uniklou fotografii.

Zdroje: androidheadlines.com, gsmarena.com

Exit mobile version