Blackview BV9800 a verze Pro – odolné přírůstky s výřezem aktualizováno

Blackview BV9800 a verze Pro – odolné přírůstky s výřezem [aktualizováno]
2019-10-19T09:40:26+02:00
• 19. 10. 2019

Aktualizováno 18. 10.

Čínská firma Blackview před půl rokem představila odolný telefon Blackview BV9800, který se ani po půl roce stále nedostal na trh. Nyní se na crowdfundingovém webu Kickstarter objevila kampaň sbírající finance na tvorbu těchto chytrých telefonů. Kromě verze BV9800 přibyla i varianta s přídomkem Pro. Základní varianta BV9800 nabídne prakticky stejné parametry jako BV9800 Pro, akorát nebude mít termokameru, místo ní bude mít 16MPx širokoúhlý snímač. Původně avizovaný procesor Helio P90 od MediaTeku se nekoná a bude v obou zařízení přítomen slabší Helio P70.

BV9800 Pro

Levnější varianta bez termokamery začíná na Kickstarteru na 300 amerických dolarech, v přepočtu 6 800 Kč. Varianta s infrakamerou BV9800 Pro začíná na 400 amerických dolarech v přepočtu lehce přesahuje hranici 9 000 Kč. Dle přiložených reklamních fotografií nevypadají snímky pořízení termokamerou kvalitně a je tedy na zvážení, zda příplatek 100 dolarů tzv. stojí za to. Obě varianty disponují certifikací IP68 a IP69 K. Druhá zmiňovaná certifikace si poradí i s vyšším tlakem vody a i s vyšší teplotou vody. Zařízení budou mít NFC pro mobilní platby či bezdrátové nabíjení.

BV9800 Pro

Původní článek 3. 10.

Čínská společnost Blackview rozšiřuje vlastní portfolio o jeden zajímavý přírůstek s označením BV9800, který sice bude zapadat do kategorie mezi odolná zařízení, ale překvapí elegantním zpracováním, kvalitním displejem nebo výkonným hardwarem. Výrobce ho pravděpodobně bude směřovat do nejvyšších pater v rámci vybraného segmentu trhu, což ještě později musí potvrdit prodejní cena.

Dotaženo téměř k dokonalosti

Přední části patří 6,3palcový displej s FullHD+ rozlišením a ve výřezu „V-Notch“ je dosazena 16megapixelová kamerka. Uvnitř vyplnil místo osmijádrový procesor (2,1 GHz) Helio P90 od MediaTeku, 6GB operační paměť RAM, 128GB interní úložiště nebo 6 580mAh baterie, která slibuje výdrž více než dva dny za plného provozu. Dále samozřejmě nechybí ani technologie bezdrátového nabíjení.

Zvýšená odolnost vůči vodě, nárazům či prachu je podložena rovnou dvěma certifikacemi – MIL-STD-810G a IP69K. Zadní partii oživuje trojice senzorů fotoaparátu ve složení 48 + 16 + 12 MPx dodanými od Sony (IMX586), přisvětlovací LED dioda a průduchy hlasitého reproduktoru. Co se týče operačního systému, tak přesná verze Androidu nebyla zatím prozrazena, ale doufejme v nasazení aktuálního 9.0 Pie.

Zdroje: gizmochina.com, kickstarter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat