Dotekomanie.cz

Apple získal osm patentů od zkrachovaného Lighthouse AI

Společnost Apple nedávno získala hned celou řadu nových patentů od Lighthouse AI. Tato společnost se věnovala a věnuje vývoji bezpečnostních kamerových systémů. Jablečný technologický gigant získal patentové portfolio koncem loňského roku, ovšem detaily byly publikovány teprve nedávno. 

Apple využil situace a získal osm patentů

Patenty se týkají technologie používané pro bezpečnost počítačového vidění, vizuální autentizace a další. Celkově Apple získal osm patentů od LightHouse. Majitel společnosti LightHouse, Alex Teichman, dokonce zveřejnil zprávu s cílem oznámit ukončení činnosti.

„Jsem neuvěřitelně pyšný na průkopnickou práci, které dosáhl náš tým – poskytovat užitečnou a přístupnou technologii pro naše domovy díky pokročilému chytrému a 3D snímání. Bohužel se nám ale nepodařilo dosáhnout komerčního úspěchu, proto v blízké budoucnosti ukončíme činnost.“

Pokud jde o to, co má Apple v plánu udělat s těmito nově dostupnými technologiemi – největším přínosem budou mít patenty pro funkci Face ID, která by se v budoucnu mohla dočkat výrazného zlepšení. Dále se pak může Apple zaměřit na vylepšení bezpečnostních systémů v rámci HomeKit.

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version