WhatsApp získává nové možnosti v rámci skupin aktualizováno

WhatsApp získává nové možnosti v rámci skupin [aktualizováno]
2019-04-03T15:20:45+02:00
• 3. 4. 2019

Aktualizováno 3. 4.

Před takřka dvěma měsíci se objevila informace, že by uživatelé konečně mohli kontrolovat, kdo je může přidat do skupiny. Nyní jsme se dočkali této funkce, respektive začíná její šíření. Nově budete moci v nastavení, v rámci svého účtu a soukromí nastavit u položky skupiny, jestli vás může přidat kdokoliv, jen vaše kontakty nebo nikdo do skupinové konverzace. Bohužel na redakčním zařízení novinku ještě nemáme k dispozici. Pokud ji máte vy, dejte nám vědět do komentářů.

Pokud se vás někdo pokusí přidat do skupiny a nebude zapadat do povolené možnosti, tak vám bude moci odeslat pozvánku. Pokud na ni neodpovíte do 72 hodin, zmizí sama o sobě.

Původní článek 18. 2.

Jestli bylo někdy okolo funkcionality WhatsAppu určité spektrum nepříjemných okolností, pak se nefiltrované a neovlivnitelné přidávání kontaktů do různých skupin dá určitě zařadit do tohoto spektra. V současné době můžete prakticky kohokoliv přidat do jakékoliv skupiny, bez zeptání nebo jiného stylu pozvánky.

To se ale možná v několika následujících týdnech změní. Poukazuje na to nejenom beta verze aplikace momentálně dostupná pouze pro iOS, ale také některé jiné změny. A to například ty, že kontakty větších společností (např. Netflix) už teď nelze do skupin přidat. I když je to v případě takovýchto firem logický krok, poukazuje to na příchod nového stylu správy skupin.

Všichni, někdo, nikdo?

Velkou změnou naznačenou v beta verzi aplikace pro iOS, je nové nastavení, udávající podmínky přidání uživatele do skupiny. Toto nastavení má 3 možnosti: Všichni, Mé kontakty, a Nikdo.

Nastavení „Všichni“ v podstatě znamená, že vás může stále přidat kdokoliv do jakékoliv skupiny, zde se tedy nic nemění. Nastavení „Mé kontakty“ už ale dává tuto volnost pouze uživatelům, které máte ve svém seznamu kontaktů. Ti vás stále mohou bez omezení kamkoliv přidat, ostatní uživatelé už vás musí „pozvat“, a až teprve s přijetím tohoto pozvání budete do skupiny přidáni.

Třetí možnost funguje pouze na systému pozvánek, jelikož nikdo, ani vaše kontakty, vás přímo do skupiny přidat nemohou. Pokaždé, kdy vás tedy bude chtít někdo v nějaké skupině, bude vás muset nejdříve pozvat, a vy musíte tuto pozvánku přijmout. Bohužel ještě nemůžeme s jistotou říci, kdy tato verze vyjde v celé své kráse na všechny platformy, jelikož WhatsApp na toto téma nevydal žádné oficiální prohlášení, kde by zdůraznil čas publikace této nové funkce.

logo-app WhatsApp Messenger WhatsApp Inc. Zdarma ANDROID logo-app WhatsApp Messenger Developer Zdarma iOS

Zdroje: 9to5google.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Hubka

Student IT, notorický hráč her jak na počítači tak na mobilu, nadšenec do mobilních aplikací a fanoušek seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat