Dotekomanie.cz

Google bude aktualizovat aplikace, byť nebudete přihlášeni do Obchodu Play

Udržujete svůj smartphone co nejvíce aktuální? Minimálně jednou za týden zkontrolujete, jestli na vás nečeká nějaká aktualizace aplikace, nebo vše necháváte automaticky aktualizovat? Věřte, že mezi námi jsou tací uživatelé, co nikdy neotevřeli Obchod Play od prvního spuštění smartphonu. Jak se zdá, tento problém je natolik závažný, že Google začíná testovat novinku v podobě aktualizací i bez přihlášení do Obchodu Play.

Obchodu Play bez přihlášení?

Abyste mohli instalovat aplikace nebo získávat aktualizace, musíte být přihlášení do Obchodu Play. Problém nastává, pokud majitel mobilního telefonu nikdy Obchod Play nespustil. Ten se tak nemůže inicializovat a postarat o případné aktualizace.

V dohledné době začne Google testovat funkci, kdy Obchod Play bude aktualizovat předinstalované aplikace ve smartphonu či tabletu a přitom nemusí být uživatel přihlášený. Zde skutečně půjde jen o předinstalované aplikace, které do mobilu vložil výrobce. Může se tak jednat o klávesnice, launchery, nejrůznější editační programy a podobně. V podstatě bloatware.

Google nyní kontaktuje jednotlivé vývojáře, u kterých zaznamenal, že minimálně jedna z jejich aplikací bývá automaticky předinstalována na smartphonech. Uživatelé, kteří se záměrně nepřihlásili do Obchodu Play, se nemusí strachovat. Tato novinka s automatickými aktualizacemi půjde jednoduše deaktivovat.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version