Dotekomanie.cz

Samsung Galaxy Note 9 získává Android 9.0 Pie [aktualizováno]

Aktualizováno 4. 1. 2019

Uprostřed týdne Samsung upřesnil plán aktualizací svých smartphonů na Android 9 Pie, přičemž jsme se dočkali posunutí u modelu Galaxy Note 9 z února na leden. Jak je nyní vidět, nejednalo se jen o příslib. Aktualizace je již nyní dostupná. Prvně se objevila v Německu, jak je vidět na snímku obrazovky níže. Pokud jste obdrželi i vy devátou verzi operačního systému na Galaxy Note 9, dejte nám vědět do komentářů.

Aktualizováno 2. 1. 2019

Samsung aktualizoval plán zveřejňování aktualizací na Android 9 Pie. Dočkali jsme se doplnění některých modelů, ale zajímavější je, že u některých posunul datum zveřejnění o jeden měsíc. Například majitelé Galaxy Note 9 získá Android 9 Pie v lednu místo původně v únoru.

Aktualizováno 25. 12. 2018

Včera se majitelé smartphonů Galaxy S9 a S9+ dočkali pěkného dárku od Samsungu v podobě aktualizace na Android 9 Pie. Tento výrobce navíc zveřejnil kompletní plán aktualizací pro další modely v rámci aplikace Samsung Members (součást nadstavby One UI).

Jedná se spíše o přibližný harmonogram. Stačí se podívat na modely Galaxy S9, které již dostávají aktualizaci, byť v plánu je uveden až leden. Minimálně aspoň dostáváte mírný přehled nad tím, kdy asi očekávat aktualizaci na Android 9 Pie pro zařízení od tohoto výrobce.

Aktualizováno 24. 12.

Samsung si připravil pro majitele Galaxy S9 a S9+ pěkný vánoční dárek. Dnes totiž zpřístupnil aktualizaci na Android 9 Pie s nadstavbou One UI. Konkrétně se jedná o verzi G960FXXU2CRLI a G965FXXU2CRLI o velikosti přesahující 1,7 GB. Uživatelé hlásí dostupnost v Nizozemí, Německu a na Slovensku. Pakliže se aktualizace objevila i na vašem zařízení, dejte nám vědět do komentářů.

Původní článek 9. 11.

I přesto, že poslední vývojářská konference společnosti Samsung byla z větší části věnována hlavně skládacím telefonům a jejich budoucnosti, došla řada také na již stávající modely na trhu. V tomto případě byla řeč o nové aktualizaci Android 9 Pie. 

Samsung spustí beta program

Dle slov Samsungu se nejnovější verze operačního systému Android 9.0 Pie prvně dočkají majitelé telefonů Galaxy Note 9, Galaxy S9 a Galaxy S9+. Jde samozřejmě o skvělou zprávu, bohužel nás ale na jejím konci čeká hořká pachuť. Nový systém totiž dorazí až v průběhu ledna příštího roku. 

V současné chvíli se ale můžete přihlásit do brzy zveřejněného beta programu, který však zpočátku bude k dispozici pouze pro USA, Jižní Koreu a Německo. O pár týdnů později se ale první beta verze dostane i do dalších částí evropských a asijských států. 

Pokud jste majiteli výše zmíněných modelů, můžete se těšit na přepracované uživatelské rozhraní a zcela nové funkce. K dispozici by měl být také dokonce noční režim, což samozřejmě vítáme s otevřenou náručí. Samsung prohlásil, že také zapracoval na optimalizaci a celkovém výkonu systému. Uvidíme tedy, jak se mu to podaří. 

Zdroje: gsmarena.com, theverge.com, sammobile.com, androidpolice.com, androidauthority.com

Exit mobile version