Dotekomanie.cz

Chrome PiP získá tlačítko na přeskočení reklamy [aktualizováno]

Aktualizováno 8. 1.

Možnost přehrávat videa v Chromu v miniaturním okně se testuje již nějakou dobu, ale zatím se jednalo o poměrně omezenou funkci. Nyní se ale ukazuje, že tato chystaná novinka získá tlačítko pro přeskočení reklamy. Vývojáři tak budou moci jednoduše implementovat přehrávání reklam a následné přeskočení po určitém čase. Právě absence této základní funkce možná limitovala širší nasazení.

Zde se také očekává, že přímo Youtube dostane podporu přehrávání v miniaturním okně, ale zatím to není zcela jasné a budeme si muset počkat na oficiální uvedení.

Původní článek 19. 10.

PiP (Picture-in-Picture) je funkce známá z televizí a jedná se o obraz v obraze. Google si s touto možností už nějakou dobu pohrává u Androidu, přičemž v mobilním webovém prohlížeči Chrome je tato funkce dostupná u webů, byť ne všechny mají tuto funkci povolenou. Nyní Google rozšiřuje PiP i na běžnou verzi webového prohlížeče Chrome.

Chrome a obraz v obraze

Pakliže jste si nainstalovali Chrome ve verzi 70, která se v tomto týdnu začala šířit prostřednictvím aktualizace, máte v základu aktivovanou funkci „obraz v obraze“. Než s nadšením spustíte Youtube a budete si chtít dopřát tuto novinku, tak máme pro vás informaci, že „obraz v obraze“ musí přímo podporovat konkrétní web. Youtube mezi ně zatím nepatří.

Novinka funguje poměrně jednoduše. U webového přehrávače videí stačí hledat nějakou ikonu, tlačítko nebo jiný prvek, který bude nabízet možnost přepnutí do „Picture-in-Picture“. V tuto chvíli ani jeden větší server pro přehrávání videí nepodporuje novou funkci.

Pakliže si chcete novinku otestovat, navštivte demo stránku, kde lze přehrát video v miniaturním okně mimo webové prohlížeč. Samotné přehrávání nabízí jen dvě ovládací tlačítka. Jedno slouží pro pauzu a druhé pro zavření. Nic víc se zde nenachází. Po zavření menšího okna můžete pokračovat v běžném přehrávači, přičemž budete pokračovat tam, kde jste skončili.

Novinka je zatím dosti sparťanská a chybí podpora větších webů. Chrome podporuje PiP u systémů Windows, Linux a MacOS. Dá se ale předpokládat, že Youtube něco podobného nabídne. Bohužel u aplikace pro Android musíme počkat na zpřístupnění placené verze, aspoň co se týče naší krajiny.

Aktualizováno

Novou funkci „obraz v obraze“ lze také aktivovat skrze kontextové menu skrze pravé tlačítko myši. Následně jen vyberete položku „Obraz v obraze“. Jak vidíte níže, postup funguje i na Youtube. Novinku si můžete vyzkoušet u našeho videa ;) 

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Exit mobile version