Dotekomanie.cz

iPhone XS Max 2019 získá levnější OLED panel

Není žádným velkým tajemstvím, že hlavním a v podstatě jediným dodavatelem OLED panelů pro loňské a letošní iPhony (iPhone X, XS a XS Plus) je jihokorejský technologický gigant Samsung. Bohužel pro Apple je právě zobrazovací část jedna z nejdražších součástek na celém produktu. 

iPhone XS Max 2019 získá levnější OLED displej

Toho si je konec konců i samotný Samsung zcela vědom, což je možná důvod, proč se rozhodl nabídnout společnosti s logem nakousnutého jablka cenově dostupnější alternativu. Ovšem cenově dostupnější nutně neznamená horší.

Samsung ve skutečnosti začlenil takzvané Y-Octa panely, které v současnosti můžeme najít v modelech Galaxy Note 9, Galaxy S9 a Galaxy S9+. Právě tyto modely využívají technologii in-cell touch. 

Díky této technologii dokáže Samsung vyrobit tenčí, lehčí a mnohem levnější OLED panel, jenž může Apple v průběhu příštího roku aplikovat na modely XS a XS Max. Pokud se tak skutečně stane, prodejní cena by mohla klesnout, pokud bude chtít samotný Apple. Údajně tyto displeje měl Samsung použít již v tomto roce, ovšem Apple s nimi nebyl ještě spokojen. 

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version