Dotekomanie.cz

Lenovo K5X – unikly specifikace ještě před oficiálním představením

Lenovo K5X

Lenovo chystá na trh uvést další smartphone. Ten nyní bude spadat do střední třídy, o výkon se bude starat již přes rok starý procesor od Qualcommu, avšak designové trendy budou letošního rázu.

O výkon bude postaráno

Ačkoli očekávané Lenovo K5X bude mít starý procesor Snapdragon 638 od Qualcommu, tak by o výkon nemělo být nouze. Procesor, ač rok starý, má maximální tak 1,8 GHz a je vyroben 14 nm technologií, uživatel se tedy nemusí obávat slabého výkonu. Snapdragon 636 má čtyři Kryo jádra verze 260 s taktem 1,8 GHz a čtyři jádra Kryo 260 s taktem 1,6 GHz. Grafický čip je Adrena 509 též od Qualcommu s 370 MHz. Operační paměť se vyšplhala na 6 GB.

Dle obrázku z čínského certifikačního úřadu TENNA se dozvídáme, že telefon bude mít poměr stran 18:9 a nebude mít pro současnou dobu tak typický výřez v horní části displeje. Rozlišení má být FHD+, tedy 1080 na 2160 pixelů a s hustotou 480 pixelů na palec. Obrazovka bude tedy menší a bude mít přibližně kolem 5 palců. Celá horní část tedy bude jednolité čelo, kde bude umístěn proximity senzor, selfie kamera a reproduktor. Operační systém bude Android 8.1 s úpravami přímo od Lenova. Jaká bude cena Lenova K5X a kdy přijde na trh, nebylo doposud specifikováno, odhadujeme však, že možná koncem tohoto roku či začátkem roku nového.

Zdroje: gizchina.com, qualcomm.com

Exit mobile version