Dotekomanie.cz

Služba „Najdi moje zařízení“ od Googlu dostává podporu indoor map

Ať už vlastníte jedno mobilní zařízení, nebo jich máte více, zajisté jste se setkali se situací, kdy jste nemohli najít například mobilní telefon. Nejen k těmto účelům byla vytvořena služba „Najdi moje zařízení“ od Googlu. Nejenže můžete nechat na mobilu přehrát zvuk pro lepší nalezené v prostoru, také jej lze na dálku vymazat, pakliže je k dispozici připojení k internetu. Velmi důležitou funkcí je možnost si nechat zobrazit v Google Mapách, kde se zařízení aktuálně nachází. Právě dnešní novinka se týká této funkce.

Najdi moje zařízení

Tato služba nezískala v poslední době mnoho novinek nebo funkcí. Dnes zde ale máme rozšíření možnosti nalezení na základě polohy. Pakliže ztratíte nebo zapomenete zařízení například v nákupním centru, tak nově dojde k zobrazení v podobě indoor map. Jinak řečeno, Google zakomponoval mapové podklady vnitřních prostor obchodů, letišť, nákupních center a podobně.

Díky této novince vás služba navede k mobilnímu telefonu i v případě prostor. Bohužel se jedná o celkem limitovanou funkci. Indoor mapy nejsou dostupné všude, ale na druhou stranu se pomalinku podpora rozšiřuje.

Sice dnešní novinka nikoho neohromí, ale je dobré sledovat, že Google neustále pracuje na zlepšení. Pokud jste nikdy neměli otevřenou aplikaci nebo webovou stránku „Najdi moje zařízení“, je na čase tak učinit. Služba jako taková nabízí tři základní funkce:

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version