Dotekomanie.cz

Prvním telefon s Helio P70 je Realme U1 [aktualizováno]

Aktualizováno 28. listopadu

Realme U1 se stal prvním telefonem na světě s novým procesorem od MediaTeku s názvem Helio P70, který lépe spolupracuje s umělou inteligencí. Již jsou známy veškeré parametry této novinky.

Specifikace

Původní článek 20. listopadu

Čínský výrobce mobilních telefonů Realme, který vznikl letos na jaře, hodlá uvést jako první na trh telefon s procesorem od Mediteku s názvem Helio P70. Tento procesor se vyznačuje prací s AI, která dopomáhá například snímat lepší fotografie, či rychleji rozpoznávat obrázky.

Realme nepřestává překvapovat

Po rychlém uvedení Realme 1 a Realme 2 přichází již za půl roku na to třetí telefon. Bude se jmenovat Realme U a ponese jako první telefon na světě procesor Helio P70, který pracuje s umělou inteligencí.

Má také přidanou funkcí NeuroPilot, která se učí, jak je telefon používán a zrychluje tak používání zařízení, navíc výpočty jsou prováděny v samotném zařízení. Procesor je vyráběn již mírně starší technologií 12nm FinFET. Nejnovější konkurenční procesory budou mít 7nm a aktuální vlajkové lodě mají 10nm. Můžeme tak očekávat, že procesor spadne do vyšší střední třídy.

Realme U podle uniklého plakátu nabídne Corepilot 4.0, což je optimalizační proces pro čipy řady Helio od MediaTeku. Zařízení má podporovat VoLTE i ViLTE. Na zadní straně bude přítomná 24 MPx kamera s 16 MPx druhotným snímačem. Selfie kamera získá 32 MPx. Na více podrobností si musíme ještě počkat. Realme nesdělilo, kdy Realmce U přijde na trh a ani jaká bude jeho cena.

Zdroje: fonearena.com, gizchina.com, gsmarena.com, mediatek.com, mediatek.com

Exit mobile version