Dotekomanie.cz

OPPO RX17 Pro a Neo přichází na evropský trh

OPPO RX17

Ke konci srpna byl představen poměrně zajímavý smartphone OPPO R17 Pro, který má sice procesor střední třídy, ale na druhou stranu jeho zadní strana je vybavena rovnou třemi foťáky, přičemž jeden z nich je typu TOF. Hlavní senzor nabízí variabilní clonu, což jsme zatím viděli spíše jen u nejlepších mobilů od Samsungu. Nyní OPPO R17 Pro přichází na evropský trh pod označením OPPO RX17 Pro společně s dalším modelem OPPO RX17 Neo.

OPPO RX17 Neo

Varianta Neo je spíše osekanější verzí modelu Pro. Je tedy jasné, že v některých specifikacích nabídne o něco slabší hardware, ale i tak se jedná o celkem dobře vybavený smartphone. Například jako procesor byl použit Snapdragon 660. Taktéž došlo na snížení operační paměti na 2 GB. Co se týče displeje, je zde takřka stejný panel se zabudovanou čtečkou otisků prstů. I krycí sklo je typu Corning Gorilla Glass 6 stejně jako u verze Pro.

Hlavní změna se ale odehrála na zadní straně, kde již nenajdeme TOF senzor a hlavní snímač nemá variabilní clonu. I tak může fotografy potěšit hodnota f/1.75. Sekundární foťák nabízí pouze 2 MPx a bude sloužit jen pro určení hloubky ostrosti, což se uplatní u speciálních efektů jako bokeh. Přední senzor nabízí 25 MPx a bude také sloužit pro odemykání obličejem. Další ústupek najdeme u nabíjení, kde není super rychlé jako v případě verze Pro.

Specifikace OPPO RX17 Neo

Specifikace OPPO RX17 Pro

OPPO RX17 Pro se bude prodávat ve verzi 6 GB operační paměti za cenu 599 eur (cca 15 500 Kč). Osekanější model OPPO RX17 Neo pak vyjde na 349 eur (cca 9 000 Kč). Prodej je ohlášen na 16. listopadu v Itálii, Francii a Španělsku. Vzhledem k evropskému trhu si lze zakoupit novinky, i v těchto krajinách bez dalších poplatků, jen to bude mít český zájemce o něco komplikovanější. Pakliže se objeví mobily v naších obchodech, budeme vás informovat.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version