Google Fotky zavádí nové limity pro zálohování aktualizováno

Google Fotky zavádí nové limity pro zálohování [aktualizováno]
2019-03-19T16:50:47+02:00
• 19. 3. 2019
6

Aktualizováno 19. 3.

Ke konci minulého roku se podařilo objevit, že aplikace Google Fotky se připravuje na nové limity pro zálohování. Nyní jsme se konečně dočkali, respektive Google ohlásil novinky pro Indii. V dohledné době bude nové nastavení dostupné v dalších krajinách, přičemž neupřesnil jakýkoliv harmonogram.

Nyní tedy můžete vyhlížet nové limity pro zálohování. Do této chvíle jste si mohli nechat zálohovat fotky a videa v plném nebo vysokém rozlišení. Nově přibývá možnost Express, která zredukuje velikost fotografií i videí. V případě fotek je konkrétně uvedena velikost 3 MPx a u videí je k dispozici standardní rozlišení, zřejmě Full HD. Do cloudu je následně nahrán zredukovaný obsah.

Další novinka je možnost nastavení denního limitu pro zálohování přes mobilní síť. K dispozici je několik možností. Můžete zvolit například vypnutí zálohování, nebo si zvolit 5, 10 nebo 30 MB. Taktéž je zde kompletní povolení zálohování na mobilních datech.

Původní článek 30. 11.

Google Fotky je jedna z nejpovedenějších služeb této společnosti. Sice stále můžeme namítat, že řazení a organizování má k dokonalosti velmi daleko, ale když vezmeme v potaz neomezený prostor pro fotky a videa do určitého rozlišení, tak zřejmě nenajdete dostatečně konkurenční službu. Nyní se ale chystají poměrně zajímavé funkce pro ty uživatele, co si nemohou jen tak celý obsah smartphonu zálohovat kvůli nedostatečným FUP limitům.

Google Fotky a další limity

V tuto chvíli se nabízí několik možností u zálohování. V první řadě si můžete vybrat, jestli se budou fotografie a videa zálohovat prostřednictvím WiFi nebo mobilních dat. U druhé možnosti se navíc dá zvolit, jestli se tak bude dít jen u fotek nebo i videí. Kromě toho je v základu k dispozici nahrávání snímků s rozlišením 16 MPx nebo videí ve Full HD. Dále lze zvolit zálohování v originální kvalitě, ale zde již dochází k čerpání vašeho prostoru u společnosti Google.

limity

V dohledné době přibude třetí možnost, která se jmenuje „express“. V tomto případě budete moci zálohovat fotografie o velikosti 3 MPx – služba automaticky sníží kvalitu snímků. Zde nejde o ušetření místa v rámci Google účtu, ale spíše snížení čerpání FUP limitu – například když se nacházíte v zahraničí a přesto chcete zálohovat snímky přes mobilní síť.

U tohoto režimu bude také dostupné přepnutí na normální, takže se všechny snímky znovu nahrají v lepší kvalitě. Stávající v cloudu budou nahrazeny těmi s vyšším rozlišením. Novinka se prvně objeví v Indii, ale následně by mělo dojít k rozšíření.

Denní limit

Google taktéž chystá možnost nastavení denních limitů pro zálohování. V tuto chvíli náznaky poukazují, že funkce bude dostupná spíše jen pro nahrávání přes mobilní připojení. Budete si moci nastavit například 5 MB na den. Pakliže bude potřeba nahrát větší objem dat, služba počká do dalšího dne a v nahrávání bude pokračovat.

Zatím není jasné, kdy se novinek dočkáme, ale nemuselo by to dlouho trvat.

Zdroje: androidpolice.com, thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

MartinVavra

19. 3. 2019, 22:04

Ja obcas zalohuju v cizine na dovolene a nemam rad cizi wifiny

Kdo zálohuje data skrze mobilní data v našem Zlodějstánu?

Přemysl Vaculík

VIP 1. 12. 2018, 12:10

Já, 10 GB FUP.

Richard Fabián

20. 3. 2019, 6:39

Výjimka, většina lidí nijak nedosáhne na lepší tarify za rozumnou cenu. Místní zlodejsti operátoři jen zdimaji české zákazníky, nic víc

Hakus von Tyros

30. 11. 2018, 21:17

Super.

… ????????

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat