Dotekomanie.cz

Apple Pay v Česku? Přednost dostal Kazachstán

Mám pocit, že nás společnost Apple v posledních letech skutečně tahá za nos. Teď nejde ani tak o nastavenou cenovou hranici nových iPhonů XS, jako spíše o její služby. Pravděpodobně nejvíce diskutovaná služba od Applu (v České republice) je Apple Pay. 

Pokud někteří z vás netuší, co vlastně služba Apple Pay je – jedná se o mobilní službu, pomocí které můžete u překážky v obchodě zaplatit pohodlně svým iPhonem či Apple Watch. Služba Pay se nejprve objevila na území USA, následně se rozšířila do Velké Británie a Asie. 

Apple Pay v nedohlednu, zato v Kazachstánu slaví

Poslední roky se však spekuluje o tom, že bychom se Apple Pay mohli konečně dočkat i my občané České republiky. Náznaků již bylo opravdu hodně, ovšem vždy se jednalo o nevěrohodné informace. Ve své podstatě se Apple doposud nedokázal dohodnout s tuzemskými bankami na poplatcích, případně vyčkává. 

Ovšem místo toho, aby Apple spustil službu v Česku, kde jsou bezkontaktní platby v kurzu, rozšiřuje svou službu na území Kazachstánu. Skutečně by mě zajímalo, zda je pro jablečnou společnost Kazachstán zajímavější než český trh. 

Jen pro upřesnění, v Kazachstánu jsou podporovány tyto banky – Eurasian Bank, Halyk Bank, ForteBank, Sberbank, BankCreditCredit a AFTBank. Kromě Kazachstánu je služba Apple Pay podporována nově i Belgii. Oba státy se tak staly 30. a 31. regionem, kde je Apple Pay oficiálně k dispozici. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version