Dotekomanie.cz

Reklamy v App Store do roku 2020 vydělají přes dvě miliardy dolarů

Znáte  ty reklamy, které se zobrazují u aplikací nad výsledky vyhledávání v App Store? Tak právě ty začala před dvěma lety společnost Apple podporovat.

App Store opět miliardovým byznysem

Již celé dva roky se na platformě App Store zobrazují reklamy, které dle analytika vynáší Applu skutečně velké peníze. Dokonce do roku 2020 jablečná společnost vydělá přes dvě miliardy amerických dolarů. 

„Apple by mohl do roku 2020 dosáhnout příjmů ve výši 2 miliardy dolarů, a to pouze z reklam v App Store. Vypadá to tedy, že společnost pravděpodobně splní, nebo dokonce překročí svůj cíl zdvojnásobit tržby svých služeb do roku 2020 na 49 miliard dolarů.“

Celá analýza je postavena na prognóze, že Apple tento rok vydělá zhruba 500 milionů dolarů za reklamy v obchodu s aplikacemi App Store. Analytik tedy porovnává možnou velikost podnikání v reklamách společnosti Apple za rok 2020 s úrovní Apple Music v loňském roce. 

App Store se s reklamami vůbec poprvé pochlubil v roce 2016, Severní Americe a v loňském roce se rozšířily na mezinárodní úroveň ve Velké Británii, Austrálii a na Novém Zélandu. Letos se pak reklamy dostaly do Evropy a Asie. 

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version