Navštivte virtuální prohlídku Česko-slovenské výstavy Národního muzea

Navštivte virtuální prohlídku Česko-slovenské výstavy Národního muzea
2018-10-28T00:02:40+02:00
• 28. 10. 2018

Právě dnes slavíme sté výročí vzniku Československa. Již nějakou dobu se připravují akce, události a oslavy po celé republice u nás i u našich sousedů. Ne každý ale může vycestovat za nejvýznamnějšími památkami a místy, kde budou ty největší oslavy. Google se připojuje k těmto oslavám trochu jinak.

Česko-slovenská výstava Národního muzea

Při této příležitosti zpřístupnil virtuální prohlídku Česko-slovenské výstavy Národního muzea na platformě Google Arts and Culture. Díky tomu si můžete připomenout nejvýznamnější události, osobnosti i předměty z naší společné historie. Ve virtuální prohlídce tak najdete například Tretry Emila Zátopka, první olympijskou medaili československého závodníka či prapor amerických Čechů z pouti do Národního divadla z roku 1885. Vše je zadarmo a pro každého.

Google Arts & Culture si klade dva hlavní cíle. Kromě toho, že poskytuje všem a všude přístup k umění a kultuře, je zároveň inovačním partnerem kulturního sektoru. Spolupracuje s kulturními institucemi po celém světě a pomáhá jim prostřednictvím špičkových technologií sdílet a uchovávat kulturní dědictví,“ říká produktová manažerka Google Arts and Culture Liudmila Kobyakova a dodává: „Velmi nás těší, že jsme u příležitosti 100. výročí založení Československa mohli online zpřístupnit i vybrané artefakty ze sbírek Národního muzea.“

Aby toho nebylo málo, při této příležitosti Google zveřejnil speciální Doodle na hlavní stránce Vyhledávače, který je věnovaný oběma zemím a jejich společné historii. Doodle vyobrazující Pražský a Bratislavský hrad v oválném rámečku vytvořila sanfranciská animátorka Cynthia Cheng.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat