Dotekomanie.cz

MediaTek představil Helio P70, papírově připomíná svého předchůdce

Jestliže neustále čekáte na nové procesory, které se již brzy objeví i na našem trhu, máme pro vás skvělou zprávu. 

Jeden z předních výrobců MediaTek právě představil nový procesor pod názvem Helio P70. Jak již název napovídá, jedná se o nástupce Helio P60, který se na trh dostavil začátkem tohoto roku. Pojďme se tedy na novou generaci procesoru podrobněji podívat. 

Helio P70 papírově připomíná P60

V tomto případě, tedy v případě Helio P70, došlo na výrazné zlepšení operací souvisejících s AI (Artificial intelligence = umělá inteligence). To ale není vše, protože výrobce zapracoval také na výkonu fotoaparátu a herním zážitku. Samozřejmě zde nemůže chybět ani lepší energetická účinnost. Celkově ale na papíře vypadá model P70 téměř identicky s P60.

Stejně jako P60, byl procesor P70 vyroben společností TSMC, která použila 12nanometrovou technologii. K dispozici je hned osm jader, přičemž čtyři z nich jsou jádra typu A73 s taktem 2,1 GHz a další čtyři typu A53 s taktem 2,0 GHz.

Procesor je mimo jiné vybaven také multicore API, což je technologie pro AI až do 5,25 MHz. O grafický výpočetní výkon se pak stará procesor Mali-G72 MP3, jenž byl vylepšen o 13 %. P70 získal stejnou platformu NeruoPilo a kompatibilitu SDK s dalšími systémy, jako jsou TensorFlow, Caffe a TF Lite. Modem WorldMode P70 navíc podporuje 4G LTE až do 300 Mb/s s podporou dualSIM. 

Pokud jde o ISP a hardwarové vybavení fotoaparátu, P70 dokáže pracovat s jedním 32 Mpx fotoaparátem. K dispozici je také podpora duální soustavy, a to max. 24 + 16 Mpx. Poslední model P60 si své místo našel ve střední třídě. Je tedy jasné, že P70 bude svého předchůdce následovat. 

Nové procesory Helio P70 tak můžeme očekávat v telefonech s cenou od 300 do 400 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 6 600 až 8 800 Kč bez DPH. Datum dostupnosti bylo stanoveno na začátek příštího měsíce, tedy listopad. 

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version