Chrome PiP získá tlačítko na přeskočení reklamy aktualizováno

Chrome PiP získá tlačítko na přeskočení reklamy [aktualizováno]
2019-01-08T17:00:16+02:00
• 8. 1. 2019
4

Aktualizováno 8. 1.

Možnost přehrávat videa v Chromu v miniaturním okně se testuje již nějakou dobu, ale zatím se jednalo o poměrně omezenou funkci. Nyní se ale ukazuje, že tato chystaná novinka získá tlačítko pro přeskočení reklamy. Vývojáři tak budou moci jednoduše implementovat přehrávání reklam a následné přeskočení po určitém čase. Právě absence této základní funkce možná limitovala širší nasazení.

Zde se také očekává, že přímo Youtube dostane podporu přehrávání v miniaturním okně, ale zatím to není zcela jasné a budeme si muset počkat na oficiální uvedení.

Původní článek 19. 10.

PiP (Picture-in-Picture) je funkce známá z televizí a jedná se o obraz v obraze. Google si s touto možností už nějakou dobu pohrává u Androidu, přičemž v mobilním webovém prohlížeči Chrome je tato funkce dostupná u webů, byť ne všechny mají tuto funkci povolenou. Nyní Google rozšiřuje PiP i na běžnou verzi webového prohlížeče Chrome.

Chrome a obraz v obraze

Pakliže jste si nainstalovali Chrome ve verzi 70, která se v tomto týdnu začala šířit prostřednictvím aktualizace, máte v základu aktivovanou funkci „obraz v obraze“. Než s nadšením spustíte Youtube a budete si chtít dopřát tuto novinku, tak máme pro vás informaci, že „obraz v obraze“ musí přímo podporovat konkrétní web. Youtube mezi ně zatím nepatří.

Novinka funguje poměrně jednoduše. U webového přehrávače videí stačí hledat nějakou ikonu, tlačítko nebo jiný prvek, který bude nabízet možnost přepnutí do „Picture-in-Picture“. V tuto chvíli ani jeden větší server pro přehrávání videí nepodporuje novou funkci.

Pakliže si chcete novinku otestovat, navštivte demo stránku, kde lze přehrát video v miniaturním okně mimo webové prohlížeč. Samotné přehrávání nabízí jen dvě ovládací tlačítka. Jedno slouží pro pauzu a druhé pro zavření. Nic víc se zde nenachází. Po zavření menšího okna můžete pokračovat v běžném přehrávači, přičemž budete pokračovat tam, kde jste skončili.

Novinka je zatím dosti sparťanská a chybí podpora větších webů. Chrome podporuje PiP u systémů Windows, Linux a MacOS. Dá se ale předpokládat, že Youtube něco podobného nabídne. Bohužel u aplikace pro Android musíme počkat na zpřístupnění placené verze, aspoň co se týče naší krajiny.

Aktualizováno

Novou funkci „obraz v obraze“ lze také aktivovat skrze kontextové menu skrze pravé tlačítko myši. Následně jen vyberete položku „Obraz v obraze“. Jak vidíte níže, postup funguje i na Youtube. Novinku si můžete vyzkoušet u našeho videa ;) 

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vladka Tabakova

20. 10. 2018, 8:58

Yandex uz to ma taky nejakou dobu.

Karel Čapka

VIP 19. 10. 2018, 22:51

Opera už to má nějaký ten měsíc.

Václav Král

19. 10. 2018, 21:28

zajímavé. mi to na YouTube v Chrome jede na Windows.

Přemysl Vaculík

VIP 19. 10. 2018, 21:35

A nemáte jen okno v rámci prohlížeče? Jakože nelze přesunout zcela mimo, třeba na druhý monitor.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat