Dotekomanie.cz

AnTuTu odhaluje současně nejlepší Android zařízení

Díky obsáhlé databázi benchmarku AnTuTu známe nejvýkonnější telefony, které se objevily do září tohoto roku. Avšak už v úvodu musíme zmínit, že konečné skóre ve zveřejněném seznamu nevychází z jednoho měření, nýbrž zprůměrovali posbírané výsledky od všech majitelů určitého zařízení. Následně se do výpisu dostaly jen modely běžící pod operačním systémem Android a také je zajímavostí přítomnost procesoru výhradně od Qualcommu.

Dominance Asie

První příčka patří čínskému Xiaomi s herním modelem Black Shark, který se pyšní rekordním skóre 293 009 bodů. Druhou pozici zaujímá Meizu 16 Plus s 292 000 body a rovnou za něj se postavil Asus ROG Phone s hodnotou 291 217. Mezi ostatními zástupci nejsou nijak výrazné propady, ale alespoň zmínku si zaslouží výrobce, jako je Xiaomi, Vivo, OnePlus, Oppo nebo v našich končinách méně populární značka Smartisan.

Jak jsme již na začátku zmiňovali, tak všechny telefony jsou pod taktovkou osmijádrového procesoru Snapdragon 845 od Qualcommu s grafickým čipem Adreno 630 a ve většině případů se velikost operační paměti RAM pohybovala v rozmezí 6 až 8 GB. Nakonec můžeme jen spekulovat nad tím, do jak velké míry jsou tato uvedená čísla ovlivněna softwarovými úpravami či optimalizacemi.

Zdroj: antutu.com

Exit mobile version