Dotekomanie.cz

Virtuálové – Vodafone a T-Mobile vedou, O2 má jen zlomek

virtuálové

Český telekomunikační úřad v poslední době varoval občany před společnostmi, které pravděpodobně nemají právo prodávat nebo přeprodávat mobilní služby na území České republiky. Ačkoliv se jedná mnohdy o zajímavé nabídky, které mohou konkurovat běžným i virtuálním operátorům, tak jsou zde určitá úskalí. Například není případnému zákazníkovi garantována možnost reklamace, přenesení čísla, nebo může takový zákazník o telefonní číslo přijít, jak také varuje Asociace provozovatelů mobilních sítí.

Běžný zájemce by se měl informovat, jestli konkrétní společnost má smlouvu s běžným mobilním operátorem. Buď se může informovat přímo u firmy, která nabízí produkt, nebo lze získat tuto informaci konkrétně u jednoho ze tří hlavních mobilních operátorů. Bohužel se jedná nejen o časově náročnou činnost. Naštěstí Asociace provozovatelů mobilních sítí zveřejnila seznam společností, které mají řádně uzavřené smlouvy s operátory Vodafone, T-Mobile a O2.

Vodafone

S mobilním operátorem Vodafone má uzavřenou smlouvu celkem 46 společností. V seznamu níže je uvedena i sama společnost Vodafone, jelikož si provozuje vlastního virtuála pod názvem Oskarta. Některé společnosti ale provozují značky, takže nelze jen tak určit, které firmě konkrétně patří. Celkem se jedná o 21 názvů –  AQUAMobil, CENTROPOL, COOP Mobil, CDT-Mobile, LAMA mobile, CBA mobil, Euronics, Fayn, Investcon, KT Mobil, Klokanmobil, leofone.cz, Connectica, vole-j.cz, SAZKAmobil, Eurostar, tnMobil, TTQ mobil, Žlutá simka, Oskarta a volani.cz.

T-Mobile

Společnost T-Mobile se v tomto přehledu zařadit na druhé místo, jelikož do své sítě pustilo celkem 26 firem. Mezi nimi je taktéž sám operátor, který provozuje virtuály jako MOBIL.CZ, RWE mobil, PRE mobil a Kaktus. Na druhou stranu v síti T-Mobile je přes 50 různých značek – 3ton.eu, ALIGATOR, A.mobile, Axfone, Robert Kadlec BTS Mobil, New telekom, Jan Novák, RelaxMobil, Slagr Mobil, daktela, Laudatio, ha-loo, MOBIL21, Dragon, BrnkackaTEL, Fastmobile, PAMICO-CZ, Sauron, UNIFON, CallPro, stampi, Gemnet, Victora, 99mobile, FPnet.cz, Odorik.cz, VietPhone.cz, RIGHT mobile , voocall, Nej TV, Nexus Mobile, ebiPhone, OtavaNet, Plus4U, SkyNet, PODA, UNET, DH Telecom, reteMOBILE, NETBOX, AIM Mobil, Telestica, GoMobil, StarTEL, Hlučín Net, MOBIL.CZ, RWE mobil, PRE mobil, METRONET, PRANET CZ, FAJNCOM, OXID, czechmobil, MamutNet Kaktus a VIAMEDIA.

O2

Posledním operátorem je O2, v jehož síti provozuje své služby nejméně společností, přičemž i samo O2 zde má vlastní značky jako BLESKmobil, OpenCall a VietCall.

Napříč operátory

Možná byste si mysleli, že existuje hodně firem, které operují napříč mobilními operátory a dokáží využít širší možnosti. Bohužel ve skutečnosti takto fungují jen tři firmy:

Zdroj: apms.cz

Exit mobile version