Dotekomanie.cz

Oficiálně: Nokia 5.1 Plus a Nokia 6.1 Plus

HMD Global je společnost, která v současnosti stojí za značkou mobilů Nokia. Ačkoliv nepůsobí na trhu příliš dlouho, tak u ní můžeme najít praktiky jiných výrobců, mnohem větších. Konkrétně tím myslíme různé názvy pro stejné modely. Již před nějakým časem jsme se dočkali nové série X, ale ta je určena jen pro asijský trh. Nyní přicházejí na globální trh pod označením Nokia 5.1 Plus a Nokia 6.1 Plus.

Nokia 5.1 Plus a Nokia 6.1 Plus

Původně jsme očekávali, že bychom se dnes měli dočkat uvedení nového top modelu, ale nakonec došlo jen k oznámení dostupnosti modelů Nokia X5 a Nokia X6 na globálním trhu. Novinky ale ponesou označení Nokia 5.1 Plus a Nokia 6.1 Plus. První model nabízí poměrně základní specifikace, které by měly dostačovat běžnému uživateli. Druhý model pak nabídne lepší hardware, ale i tak se bude řadit spíše do střední třídy.

Nokia 5.1 Plus

Nokia 5.1 Plus a Nokia 6.1 Plus zapadnou do kategorie mobilů s výřezem v displeji. Navíc nabízejí čistý systém v rámci programu Android One. Již v tuto chvíli víme, že na český trh zamíří zatím jen Nokia 5.1 Plus, aspoň soudě podle oficiálních stránek pro Českou republiku. Bohužel cenu v tuto chvíli neznáme.

Nokia 6.1 Plus

Specifikace Nokia 5.1 Plus

Specifikace Nokia 6.1 Plus

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version