Dotekomanie.cz

BlackBerry Evolve X a Evolve jsou indické novinky

BlackBerry Evolve X

Ještě před pár lety byl na trhu kanadský výrobce RIM, který se následně přejmenoval na BlackBerry. Trh je ale nemilosrdný a hrozilo, že i tato společnost definitivně skončí v propadlišti dějin. Naštěstí se našla cesta v podobě licencování značky mobilů s tím, že software stále dodává společnost BlackBerry. Doposud nově představené mobily pocházely od výrobce TCL, ale nyní zde máme další společnost v podobě Optiemus Infracom. Právě tato firma představila novinky BlackBerry Evolve X a Evolve.

BlackBerry Evolve X a Evolve

Hodně výrobců smartphonů uvádí základní model některého modelu a následně představí vylepšenou verzi. Často se liší i po designové stránce, ale to není případ novinek BlackBerry Evolve X a BlackBerry Evolve. Sdílí dost společných prvků a liší se v podstatě jen v procesoru, operační paměti, foťácích a jedné funkci navíc v případě modelu Evolve X.

Oba smartphony jsou vybaveny 5,99 palcovým displejem s rozlišením Full HD+. Základní model Evolve nabízí Snapdragon 450 a 4 GB RAM. Vylepšená verze disponuje Snapdragonem 660 a 6 GB RAM. Právě vyšší varianta má navíc technologii Dolby Atmos a také bezdrátové nabíjení.

Podstatný rozdíl je pak na zadní straně ve specifikacích foťáků. Oba modely mají duální sestavu, ale jen Evolve X má sekundární snímač určený pro zoom. U Evolve je k dispozici jen běžný sekundární snímač pro dodatečné efekty.

Specifikace

BlackBerry Evolve přijde na 24 990 indických rupií (cca 8 100 Kč) a model BlackBerry Evolve X pak na 34 990 indických rupií (cca 11 200 Kč). V tuto chvíli jsou novinky určeny jen pro indický trh, ale spekuluje se, že se podívají i do světa, byť s jinými názvy.

Zdroje: fonearena.com, androidcentral.com

Exit mobile version