Warp Charge: Náhrada za Dash Charge?

Warp Charge: Náhrada za Dash Charge?
2018-07-17T18:14:34+02:00
• 17. 7. 2018

Asi už všichni známe rychlonabíječku od společnosti OnePlus. S obchodním názvem Dash Charge společnost uvádí možnost nabít telefon za 30 minut. Tedy alespoň do úrovně, aby vydržel celý den. Tento standard byl poprvé představen uvedením OnePlus 3 na trh.

Warp Charge – jen nová obchodní značka nebo novinka?

Jelikož byl Dash Charge uveden na trh společně s telefony OnePlus, musel být registrován jako obchodní značka. Čínská firma proto požádala o registraci na různých světových trzích. Co ale možná firma nečekala, byla odezva. Konkrétně zamítnutí žádosti v Evropě, kdy této obchodní značce oponovaly společnosti Amazon a Bragi. Bragi argumentovala s tím, že už prodává sluchátka pod označením Dash. Amazon pak argumentoval svým servisem Dash replenisment, službou, která umožňuje chytrým zařízením automaticky objednávat produkty z Amazonu.

 

Kvůli těmto dvěma společnostem, které již označení Dash používaly, byla registrační žádost firmy OnePlus v květnu zamítnuta. Od té doby společnost odstranila všechny zmínky o Dash Charge ze svých stránek. Teď to ale vypadá, že OnePlus možná chystá alternativu.

Včera totiž společnost podala novou registraci, konkrétně na obchodní značku „Warp Charge“ a její logo, v EU, kde se má tato značka vztahovat na datové kabely, adaptéry, bezdrátové nabíječky, apod. I když se zatím jedná pouze o novou registraci obchodní značky, nikdo neví, jestli a kdy ji společnost začne používat. Vezmeme-li ale v potaz, že tentokrát by Warp Charge nestál v cestě žádný jiný podobně označený produkt, možná se dočkáme brzkého představení, a Warp Charge nabude stejné reputace, jako Dash Charge.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Hubka

Student IT, notorický hráč her jak na počítači tak na mobilu, nadšenec do mobilních aplikací a fanoušek seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat