Opera bude mít vlastní krypto peněženku

Opera bude mít vlastní krypto peněženku
2018-07-23T07:06:07+02:00
• 19. 7. 2018

Prohlížeč Opera pro mobilní systém Android získá možnost krypto peněženky. Opera se tak chystá na web 3.0, který bude v symbolu decentralizace. Nová krypto peněženka se bude týkat měny Ethereum a tzv. usnadní tak mnoha uživatelům život.

Místo instalace programu či rozšíření postačí prohlížeč

Opera pro Android brzy poslouží jako peněženka pro krypto měnu Ethereum a uživatelé Opery si již nebudou muset instalovat různé programy na peněženku do počítače či jako doplněk do počítače, postačí jim samotný prohlížeč. Konkrétně jde o Ethereum Web3 API. Peněženka přijde prvně do Opery pro mobilní systém Android. Uživatel jednoduše klikne na logo Opery ve svém prohlížeči a vybere si ikonku Crypto wallet, kde může sladovat svoji kryptoměnu, konkrétně Ethereum. Následně může pomocí QR kódu či standardní adresy peněženky přijímat a posílat měnu. To vše je přístupné bez jakéhokoli hesla či PINu. Jde tak o jeden z prvních kroků k decentralizovanému prostředí internetu s názvem Web 3.0.

Záhadné zmizení informací

Podezřelým se však jeví zmizení informací o příchodu krypto peněženky z webu Opery. Nenachází se ani na webu opera.com ani na blog.opera.com, kde byla informace uvedena a odkud čerpaly všechny zpravodajské weby tuto informaci. Není doposud zřejmé, proč Opera informace odstranila, není tedy ani jisté, zda funkce nakonec do Opery přijde. Avšak vide na YouTube zůstalo, což může značit že se s funkcí počítá, avšak z oficiálních webů byly informace odstraněny a to již trvá přes dva dny. Uvidíme, zda se nová verze Opery pro Android ukáže již s krypto peněženkou pro Ethereum.

 

Opera crypto

 

logo-app Prohlížeč Opera pro Android Opera Software ASA Zdarma ANDROID

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat