Instagram konečně dostane dvoufázové ověření přes klíč

Instagram konečně dostane dvoufázové ověření přes klíč
2018-07-22T16:27:57+02:00
• 22. 7. 2018

Instagram za poslední týden nepřestává překvapovat. Testuje totiž mnoho nových funkcí, a tou podstatnou je nyní i právě dvoufázové ověření. Respektive zde se jedná o přídavek ke standardní ověřovací metodě. Tuto novinku objevil programátor v samotném kódu aplikace, a poté ji zveřejnil na Twitteru.

Krom SMS i generované klíče

Není tajemstvím, že dvoufázové ověření přes SMS nepatří k nejbezpečnějším. Ba naopak, množí se případy, kdy se podvodníkům daří přesměrovat příchozí zprávy oběti a získávat tak například právě autorizační kódy k aplikacím. Tuto funkci donedávna Instagram nabízel jako jediný způsob dvoufázového ověření. Teď se ale chystá změna.

Podle uniklých informací Instagram pracuje na ověřovací metodě pomocí náhodně generovaných klíčů. Podobnou funkci už nějakou dobu nabízí například Facebook, kdy je možné přímo v mobilní aplikaci získat 6místný kód pro ověření. Instagram ale podle všeho plánuje využít jinou metodu, a to aplikace třetích stran. Uživatelé tak budou moci využít například aplikaci Google Authenticator, která bude tyto klíče generovat.

Tato metoda je oproti ověření přes SMS mnohem bezpečnější. Útočník, který by se chtěl přes toto ověření dostat, by musel mít fyzický přístup k zařízení uživatele. Co se ale týče oficiálního vyjádření, tak i když se Instagram netají tím, že na této funkci pracuje, zatím nevíme kdy bude implementována.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Hubka

Student IT, notorický hráč her jak na počítači tak na mobilu, nadšenec do mobilních aplikací a fanoušek seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat