Dotekomanie.cz

Nově v českých obchodech – Asus ROG Phone, Nokie, ZenFone 5z

N9 Lite

Výrobci mobilních telefonů představí své zařízení, přičemž samotný prodej začne až o několik týdnů nebo měsíců později. Jestliže si novinku chcete koupit, musíte sledovat na nejrůznějších webech články informující o dostupnosti. Avšak většinou se dozvíte jen datum. Abychom vám ušetřili čas, začali jsme sledovat dění na českém trhu.

Níže jsou uvedeny smartphony, které se prvně objevily v jednom nebo více obchodech, a jsou tedy poprvé dostupné na českém trhu.

Předchozí díl: Nově v českých obchodech – OnePlus 6, Nokia 8 Sirocco, Redmi 6

Xiaomi Redmi 6

V obchodech již nějakou chvíli najdete model Redmi 6, ale tentokrát se objevila verze s 64GB úložištěm. Samozřejmě to má vliv na cenu, která stoupla o 1000 Kč. I tak se jedná o povedený model s cenou pod 5 000 Kč. Bohužel jedinou vadou na kráse je sám procesor, ale nenáročným uživatelům by měl dostačovat.

Specifikace

Xiaomi Redmi 6A

Taktéž se v obchodech začíná objevovat nejnižší verze modelu Redmi 6A. V tomto případě se nabízí 16GB úložiště, takže ve výsledku vám zůstane přibližně kolem 12 GB. Pokud si nepotrpíte na mnoho dat, nebo máte microSD kartu, mohlo by se jednat o zajímavou koupi.

Specifikace

ASUS ZenFone 5z

Skoro před půl rokem jsme se dočkali uvedení ZenFone 5z od společnosti Asus. Až nyní se začíná pomalinku objevovat v nabídce obchodů. My zatím evidujeme jen jeden v našem systému, přičemž se jedná o předobjednávku. Konkrétně se nabízí za velmi zajímavou cenu verze s 6 GB RAM a 64GB úložištěm.

Specifikace

Nokia 5.1

V rámci předobjednávek se objevuje další novinka, tentokrát od společnosti HMD Global. Nokia 5.1 nabízí zejména kvalitní zpracování, čistý systém Android One a pravidelné aktualizace. Sice výkonem neohromí, ale postačí běžnému uživateli.

Specifikace

Nokia 2.1

Do předobjednávek se také dostala novinka Nokia 2.1, u které nelze hledat dobré specifikace. Ostatně také nabízí upravený systém Android Go pro slabší hardware. Na druhou stranu má ve výbavě velkou baterii.

Specifikace

Asus ROG Phone

Před měsícem jsme se dočkali představení dalšího herního smartphonu, tentokrát od společnosti Asus. Ani jsme nevěřili, že by se ROG Phone mohl v dohledné době objevit v českých obchodech, ale evidentně se jeden takový našel. I zde jde jen o předobjednávku a za pořádně vysokou cenu.

Specifikace

Exit mobile version