Dotekomanie.cz

Xiaomi reaguje na konkurenční Realme 1 od Oppo

Neuběhl ani jeden měsíc a internetem začínají kolovat informace týkající se přímé konkurence pro první model od nové mobilní značky Realme. Zařízení s názvem Realme 1 ve skutečnosti z dílny společnosti Oppo zapadá do střední třídy a čínské Xiaomi začíná lákat na připravovaný telefon Redmi Y2, který od něj nebude mít moc daleko. Výrobce pomalu spouští reklamní kampaň přes jednoho z hlavních distributorů.

Zaměřeno na selfie

Přestože společnost Xiaomi neprozradila takřka žádné přesnější specifikace, tak novinka by měla vycházet z již dostupného modelu Redmi S2. Model Redmi Y2 momentálně doprovází slogan „Real You Smartphone“ nebo speciální hashtag #FindYourSelfie. K oficiálnímu představení dojde už ve čtvrtek 7. června a první kusy budou k dispozici přes internetový obchod Amazon.

Pro připomenutí můžeme zmínit klíčovou výbavu Redmi S2, které disponuje 5,99palcovým IPS LCD displejem s rozlišením 1 440 x 720 pixelů, přední 16MPx kamerkou, osmijádrovým Snapdragonem 625, 3/4GB pamětí RAM, 32/64GB úložištěm či 3 080mAh baterií. Cenovka startovala u hranice 999 čínských jüanů (tj. cca 3 430 Kč), čili chystaný přírůstek rozhodně nepřekročí tuto hranici. Nakonec ve srovnání s konkurenci Realme 1 se bude pohybovat někde mezi.

Zdroj: amazon.in

Exit mobile version