Dotekomanie.cz

Chystá se Nokia 5.1 Plus, bude známá také jako Nokia X5

Nedávno jsme se dočkali uvedení smartphonu Nokia X6, což je první model s nakousnutým displejem od společnosti HMD Global, která má licenci na značku Nokia. Model X6 je stále určen jen pro asijské trhy, ale v dohledné době se máme dočkat i globální verze. Nyní se ale ukazuje, že HMD Global má v plánu uvést další model s výřezem v displeji. Bude se jmenovat Nokia X5.

Nokia 2.1, 3.1 a 5.1 vstupují na český trh, společně s obnovenou 8110

Nokia 5.1 Plus/Nokia X5

Nokia X5 byla nedávno zachycena, jak prochází certifikačním procesem čínské organizace TENAA. Na asijském trhu bude novinka uvedena s označením X5, ale na globálním trhu zřejmě vyslouží pojmenování Nokia 5.1 Plus.

Sice by se dalo soudit, že se bude jednat o velmi podobné zařízení k nedávno představenému modelu Nokia 5.1, ale při pohledu na specifikace nemají tyto dva smartphony mnoho společného. Nokia 5.1 Plus nabídne lepší výbavu a zřejmě i vyšší cenu. Takovým výraznějším společným rysem je maximálně rozlišení displeje, i zde půjde o HD(+) panel.

Sice stále neznáme bližší detaily kolem hardwaru, ale dalo by se skoro konstatovat, že by Nokia 5.1 Plus/X5 mohla zapadnout do nižší střední třídy. Samozřejmě bude záležet, jak bude nastavena cena.

Údajné specifikace

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version