Dotekomanie.cz

Naver Labs AKI – chytré hodinky pro děti s Exynosem

Procesory Exynos jsou sice hlavní doménou společnosti Samsung, ale již existuje několik výrobců, kteří se ho rozhodli také vyzkoušet v praxi. Můžeme například zmínit pár telefonů od Meizu a teď nově chytré hodinky s názvem AKI od Naver Labs. Výrobce s jihokorejskými kořeny uvádí novinku určenou pro děti, takže její samotná výbava bude podstatně omezená. Nicméně svůj účel pravděpodobně splní na výbornou.

Pod kontrolou rodičů

Hodinky nabízí 1,2palcový AMOLED displej, pod kterým běží procesor Exynos 7270 Dual po boku grafického čipu Mali-T720. Čipová sada je vybavena dvěma jádry o frekvenci 1 GHz nebo LTE modulem, což znamená, že zařízení podporuje telefonování – konkrétně přes VoLTE. Hardware mají tedy totožný s hodinkami Gear S3 Sport a Frontier od Samsungu. Konstrukce potěší zvýšenou odolností díky certifikaci IP68.

Rodiče mohou vzdáleně sledovat polohu a aktivity děti. Nechybí ani virtuální asistent s názvem Clova či jazykový překladač Papago z vlastní dílny, u něhož lze překládat slova jen z angličtiny, korejštiny, japonštiny, čínštiny. Zveřejněná tisková zpráva neodhaluje zahájení prodeje, oficiální dostupnost, ani počáteční prodejní cenu. Cenovka odhadem nebude v přepočtu překračovat hranici 6 000 Kč, když vezmeme v potaz aktuální cenu hodinek Gear S3 Frontier.

Zdroj: samsung.com

Exit mobile version