Dotekomanie.cz

Na trh přichází Poptel, představil se modelem Poptel P9000 Max

Poptel je zcela nový čínský výrobce mobilních telefonů, který doposud vyráběl telefony pro jiné značky. Nyní se rozhodl vyzkoušet jít na trh i s vlastním telefonem. Ten se jmenuje Poptel P9000 Max a je inspirován Oukitel K10000 Max, který společnost Poptel vyráběla pro Oukitel.

Obří baterie v nerozbitném těle

Poptel se rozhodl udělat nerozbitný telefon, s obří výdrží a průměrnými specifikacemi. První kousek se jmenuje Poptel P9000 Max a má velikou baterii o kapacitě 9000 mAh. Ta se nabíjí kupodivu jen 3 a půl hodiny. Kromě obří baterie se pyšní i certifikací IP 68, která zaručuje odolnost proti prachu a vodě. Displej o úhlopříčce 5,5″ a rozlišením FHD je kryt tvrzeným sklem Gorilla Glass 3. Díky netypickému kovovému provedení je navíc těžké, aby uklouzl z ruky.  V případě pádu je však stavěn na to, aby vydržel nárazy.

Samotný výkon už však tolik nenadchne. Výrobce musel šetřit na hardwaru u prostředků, které se starají o výkon. Cena zařízení začíná na 200 amerických dolarech, což je v přepočtu 4 500 Kč, a tak se sáhlo po levnějším procesoru od MediaTeku osmijádrovém MTK6750V/CT taktovaný na 1,5 GHz. Operační paměť má 4 GB a úložiště 64 GB. Fotoaparáty též příliš nenadchnou, zadní má 13 MPx a přední 8 MPx a ani nejsou duální.

Výhodou je široké spektrum konektivity k mobilním sítím. Samozřejmostí je i možnost připojit se k nejrozšířenějšímu českému LTE.

Pro zajímavost, k čemu je schopen se Poptel P9000 Max připojit:

Nechybí ani přítomnost NFC čipu. Samozřejmostí je USB-C port a i přítomnost 3,5mm jacku.

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version