Dotekomanie.cz

Huawei se polepšil, na vybraných telefonech nabídne aktualizaci každé dva měsíce

aktualizaci každé dva měsíce

Někteří výrobci smartphonů nemají ohledně aktualizací příliš dobrou pověst, většinou se v této souvislosti poukazuje na Samsung, ale dokonalý v doručování aktualizací není ani takový Huawei. Nyní se ale výrobce rozhodl polepšit, na vybrané telefony bude doručovat každý druhý měsíc aktualizaci.

Nový plán se týká zařízení z roku 2017 a 2018, především půjde o top modely. V porovnání s Googlem, který poskytuje aktualizace pravidelně každý měsíc, není nový plán Huawei nijak převratná záležitost. Podíváme-li se ale, jakým způsobem dosud výrobce distribuoval i na top modely významné aktualizace, jde rozhodně o velký krok vpřed.

Bezpečnostní záplaty i nové funkce

Samozřejmostí bude vždy poslední bezpečnostní záplata z daného měsíce a nějaké ty opravy chyb. Těšit se však uživatelé mohou občas i na nové funkce.

Hned první plánovaná aktualizace by měla mimo jiné přinést podporu odemykání pomocí skenu obličeje. Této funkce se dočkají majitelé Huawei P20, P20 Pro, Mate 10, Mate 10 Pro, P10 a dokonce i Mate 9, což je již dva roky staré zařízení.

Bohužel se Huawei nezmínil ani slovem o tom, jak dlouho hodlá pro jednotlivé modely aktualizace vydávat. Víme sice, že se dočkáme něčeho nového každé dva měsíce, nicméně nevíme, jak dlouho bude tento přísun trvat. Musíme si tedy počkat na podrobnější informace, pokud budou nějaké poskytnuty.

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version