WWDC 2018: Siri prozradila, že bude mít tmavší domov. Dočkáme se snad Dark Modu?

WWDC 2018: Siri prozradila, že bude mít tmavší domov. Dočkáme se snad Dark Modu?
2018-05-25T17:40:46+02:00
• 25. 5. 2018

Společnost Apple již v minulosti několikrát využila svou největší vývojářskou konferenci WWDC pro oznámení novinek týkající se hlasové asistentky Siri. Otázkou zní, stane se tomu tak i letos? S největší pravděpodobností ano. Pokud se však nyní zeptáte Siri, odpoví vám záhadným způsobem.

Již od pondělí mohou uživatelé iPhonu, HomePodu a dalších Apple zařízení zjistit více informací o WWDC, které bude zahájeno 4. června tohoto roku, pomocí hlasové asistentky Siri. Vzápětí však Siri odpoví „budu mít nový, lesklý domov. Vlastně, ne opravdu lesklý, spíše více matný“. Dále hlasová asistentka prozradí, že „budu také mít nový hlas a budu opět o něco chytřejší“.

Apple bohužel doposud neodpověděl na otázky týkající se plánů se Siri, ale uvedl, že jeho inteligentní asistent bude opět o něco více vtipnější. Jediné tedy, co společnost Apple prozrazuje, jsou záhadné informace v rámci Siri. 

Nicméně, troufám si říci, že se letos máme skutečně na co těšit. Apple vždy na WWDC představuje své novinky týkající se operačních systémů, letos se tedy dočkáme iOS 12, které bude ve znamení optimalizace. Dále Tim Cook a jeho kolegové/kolegyně představují budoucí novinky iPhonu, iPadu a Macu. 

Jakých novinek se dočkalo Siri v uplynulých ročnících?:

2013: Siri získalo zcela nové rozhraní a mnohem hladší hlas

2014: Apple zpřístupnil hlasovou aktivaci „Hey Siri“

2015: Siri se naučila lépe odpovídat na dotazy

2016: Společnost Apple představila novou iniciativu, od které si slibuje, že se Siri v budoucnu stane skutečně užitečným nástrojem – možnost spolupráce s aplikacemi třetích stran, jako je Uber či Circle. 

2017: Byl představen inteligentní reproduktor HomePod, jako reakce na konkurenční Amazon Echo a Google Home.

Od té doby se však Siri nedočkala výrazných novinek a vylepšení. Jakožto jablíčkář si troufám říci, že Apple v této kategorii opravdu zaostává, neboť Alexa či Google Assistant jsou úplně někde jinde. 

Zdroj: eu.usatoday.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat