Dotekomanie.cz

Služba Google Family Link je dostupná v Česku a na Slovensku [aktualizováno]

Aktualizováno 22. 5. 2018

Aplikace a služba Family Link byla Googlem spuštěna před rokem a slouží zejména pro správu smartphonu nebo tabletu s Androidem, které používají děti. Nyní jsme se dočkali rozšíření do dalších krajin, kde nechybí Česká republika nebo Slovensko.

Google Family Link nabízí:

Původní článek 15. 3. 2017

V dnešní době můžeme vidět chytré telefony téměř u všech vrstev obyvatelstva. Velký boom zažívají zejména u mladší generace, kde ale současně představují největší riziko. V rámci bezpečnosti dnes Google představil novou službu Family Link, která představuje významný krok ve správě účtů ratolestí.

Family Link

Služba Family Link je určena výhradně pro rodiče s dětmi, které nedovršily věku 13 let, a představuje jakýsi souhrn informací a různých omezení. Rodiče mohou například sledovat nejpoužívanější aplikace svých potomků, nebo schvalovat instalace dalších. Už teď se dá tvrdit, že široce využívanou a dětmi neoblíbenou funkcí bude pravděpodobně nastavení denního limitu používání telefonu. Přiložené snímky obrazovky ukazují také možnosti pro vymezení času spánku, rozsvíceného displeje, nebo i úplné uzamčení zařízení. Samozřejmostí je správa několika účtů najednou.

V tuto chvíli není jisté, kdy bude služba Family Link dostupná také v České republice. Dalším poměrně nepříjemným omezením je skutečnost, že pro správné fungování je vyžadováno zařízení s Androidem ve verzi 7.0 Nougat a vyšší (nejspíše u rodičů i dětí). Rodiče mimo jiné zaplatí $0.30 při zakládání Family Link účtu.

Aplikace je momentálně dostupná pouze na území USA, navíc je ve fázi testování a vyžaduje pozvánku. Více informací se můžete dočíst na oficiálních stránkách tohoto projektu.

Zdroje: blog.google, phonearena.com

Exit mobile version