Dotekomanie.cz

AsteroidOS pro chytré hodinky vychází ve verzi 1.0

AsteroidOS

Trh s chytrými hodinkami tak trochu stagnuje, ale zřejmě se blýská na lepší časy. Například Qualcomm připravuje nový procesor, což by mohlo vyústit ve více nových modelů. Nyní dokonce vychází AsteroidOS ve verzi 1.0 pro některé modely současných hodinek. Pokud vás tedy omrzel Wear OS (původně Android Wear), můžete vyzkoušet alternativní operační systém.

AsteroidOS

Operační systém AsteroidOS není založen na Androidu, jedná se o open source projekt vycházející přímo z Linuxu. Z toho plyne, že běžné aplikace pro systém od Googlu nebudou fungovat na AsteroidOS. Je tedy jasné, že zde budou omezenější možnosti rozšíření.

AsteroidOS 1.0 je v tuto chvíli dostupný pro LG G Watch, LG G Watch Urbane, LG G Watch R, Asus Zenwatch 1, Asus Zenwatch 2, Asus Zenwatch 3 a Sony Smartwatch 3. Co se týče podpory jazyků, najdeme zde i češtinu. Aby systém komunikoval se smartphonem, musíte si nainstalovat aplikaci AsteroidOSSync z alternativního obchodu F-Droid.

Systém v základu nabízí aplikace jako hodiny, budík, kalkulačka, dálkové ovládání pro přehrávání hudby, stopky, časovač, počasí a samozřejmě notifikace. Připravuje se podpora AlwaysOn zobrazení informací na displeji, seskupování notifikací, synchronizace kalendáře a další propojení s jinými s aplikacemi.

Pokud se rozhodnete pro vyzkoušení, navštivte stránku asteroidos.org/install, kde jsou všechny potřebné informace k podporovaným modelům. Ačkoliv byla vydána verze 1.0, plnou podporu všech základních funkcí mají jen stařičké hodinky LG G Watch. U jiných modelů například ještě nefungují senzory nebo WiFi, ale tvůrci slibují rychlé rozšíření podpory.

Zdroje: androidpolice.com, wareable.com

Exit mobile version